Az algoritmus változtatás alapja egy olyan kutatás, amelyben megkérdezik a felhasználókat, hogy a felajánlott képek közül melyik az, amelyiket szívesebben látnának a saját hírfolyamukban.

De mit szeret a közönség? Mi az, amit szívesen lát a hírfolyamában?

A kérdések megválaszolására az egyik legnagyobb segítséget a Facebook "kistestvére" az Instagram adhatja, ugyanis itt a képes kommunikáció az, ami teljes mértékben meghatározza egy-egy felhasználó vagy brand sikerességét.

Az itt megjelenített képek és a kapott reakciók elemzésének a segítségével felkészülhetünk a változásra, milyen képeket kell posztolnia egy cégnek, hogy a felhasználók tetszéset elnyerje.

A mostani elemzés alkalmával a #photography #photography hungary #hungary photo kulcsszavakra kapott profilok tartalmait elemeztük. Összesen 100 profilt fűztünk be a ZoomSphere.com rendszerébe, ebből 68 nemzetközi, 32 magyarországi felhasználó anyagát vizsgáltuk.

A mérés célja általános képet kapni a közönség vizuális preferenciájáról. Természetesen ugyanezt a felmérést el lehet végezni más kulcsszavak használatával, igény szerint konkrét piaci szektor, vagy brandek vizsgálatára is.

A megváltozott algoritmus miatt minden cégnek ajánljuk, hogy tudatosan ügyeljen a közösségi médiában posztolt képekre, ebben segítséget is nyújtunk nekik. És hogy mi tetszik a felhasználóknak? Megmutatjuk!

Mi tetszik az embereknek?

A kiválasztott profilok elemzését követően kiderül, hogy a nemzetközi közönség top 10-es listáját fineart.photography vezeti.

A legnépszerűbb képeket erős kontraszt és jól meghatárzott vonavezetés, körülhatárolható formák jellemzik.

9,271 kedvelés

6,970 kedvelés

 

Photo By Oleg Oprisco #olegoprisco #FINEARTPHG

Photography is Life (@fineart.photography) által közzétett fénykép,

6,195 kedvelés

A magyar vonatkozású felhasználók legkedveltebb képeinél is megjelenik az erős kontraszt, és a jól behatárolható forma-háttér elkülönítés, mint közös jellemző.

A kiválasztott fiókok esetében a lista élére ugyan városfotók kerültek, a teljes anyag áttekintésekor nagyon változatos képet kapunk a "fogyasztók" ízléséről. A toplista élén Levente képeit láthatjuk.

705 kedvelés

518 kedvelés

475 kedvelés

A teljes riport nem csak a legkedveltebb képeket tartalmazza, de megismerhetjük a fiókok posztolási szokásait is: posztok mennyiségét, fiók és poszt interakciók számát, az interakciók eloszlását napok és órák szerint, a fotósok és a felhasználók által leginkább kedvelt filtereket.

Természetesen a részletes riportot minden kedves érdeklődő számára elküldjük, amennyiben felveszik velünk a kapcsolatot Facebook oldalunkon vagy e-mailen keresztül.

A Profession.hu olvasói számára most egy 30 napos próbaverziót, és személyre szabott ajánlatot is elérhetővé teszünk.

Ilyen fotókkal építhetjük a munkáltatói márkánkat!

Amennyiben saját cége és területe számára is releváns statisztikára kíváncsi, kérem jelentkezzen elérhetőségeink valamelyikén, hogy biztosíthassuk az egyedi hozzáférést.

A fentebb sorolt Instagram statisztikák mellett, Facebook riportokat és webmonitoring elemzést is készíthet.

Még több közösségi médiával kapcsolatos cikket blog oldalunkon olvashat. 

Szlahotka-Gödri Orsolya
ZoomSphere Magyarország

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!