Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Legyünk őszinték: hány újévi fogadalmat tartottunk meg több mint egy hétig? Ha eddig nemigen sikerült a kitűzött szokásokat egy hónapig, vagy akár egy évig, netán több éven át tartani, akkor valószínűleg van mit tanulnunk stratégia és akaraterő terén. De az is lehet, hogy csak egy-egy kreatív ötletre lenne szükségünk, amely átlendít azokon a bizonyos holtpontokon.

Két munkavállalóval beszélgettünk, akik mesteri szinten művelik az újévi fogadalmak betartását, így nagy eséllyel tudnak számunkra újat mondani. Mindketten erős kommunikációs és önismereti háttérrel rendelkeznek, így nem csoda, hogy az elsajátított ismereteket a saját életükben is sikerrel kamatoztatják.

Lássuk, mit tesznek az újévi fogadalmak betartása érdekében!

1. Hisznek az apró dolgok erejében

András (38), személyi edző, motivációs tréner: „Az utóbbi tíz évben egyetlen fogadalomhoz tartom magamat, ez pedig a következő: Minden nap tégy 1 dolgot, ami fejleszt! Ha könnyűnek tűnik, az azért van, mert átsiklottunk a fogadalom első két szaván: minden nap! Legyen az egy podcast meghallgatása, vagy csak annyi, hogy átnézem és letörlöm a telefonomról azokat az applikációkat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésemet, minden áldott nap teszek egy apró dolgot a cél érdekében.

Ezek a kis dolgok garantálják a mindennapi elvégezhetőséget, és motorként pörgetik a szakmai és személyes fejlődésemet. Úgy vagyok vele, hogy ha minden nap csak 1%-ot fejlődöm, akkor az éves szinten 365%-os fejlődést jelent. Csakúgy, mint az edzésben, itt is a rendszeresség lesz az, amely meghozza a változást. Nem hiszek abban, hogy egy nap alatt meg lehet váltani a világot, vagy, hogy emberfelettit kell teljesíteni: el kell köteleződni és nap mint nap megtenni az apró lépést. Ha ezt sikerül betartani, óriási változásokat fogunk tapasztalni.”

András még egy dolgot tesz annak érdekében, hogy az adott fogadalom minden nap megvalósuljon:

„Addig nem kezdem el a napomat, ameddig a fogadalmamat végre nem hajtottam. A listám elején van a személyes fejlődésem, így ez lesz az első, aminek érdekében tevékenykedem minden áldott nap. Van, hogy ez fél órát vesz igénybe, van úgy, hogy csak 5 percet, de megteszem. A mottóm: Adj hozzá néhány nullát!

Ez azt jelenti, hogy bármi is legyen a célunk, a lényeg, hogy duplikáljuk a tevékenységet, ami az eléréséhez szükséges, annyiszor, ahányszor csak tudjuk. Ezt könnyű belátni. Ha mondjuk a fogyás a célunk, akkor nyilván nem elég egyetlen egyszer lemenni az edzőterembe, hanem hozzá kell adni két-három nullát, egy 100 vagy 1000 alkalommal végrehajtott edzésterv után ugyanis már igen látványos eredményeket ünnepelhetünk. Ugyanez a helyzet a nyelvtanulással is, a napi 15 perces nyelvleckéknek több értelme van, mint a hosszabb, intenzívebb blokknak, amelyeket nem tudunk utánkövetni napi gyakorlással.”

Így tartsuk be az újévi fogadalmakat

2. Minden nap leírják a fogadalmakat

Erika (29), webszerkesztő, social media koordinátor: „Három évvel ezelőtt indítottam el weboldalamat, amelynek központi eleme a webshop. Tudtam, hogy a marketingen áll vagy bukik a dolog, de nem volt pénzem erre külön szakértőt fizetni, főleg, hogy én magam is ezen a területen folytattam tanulmányaimat. Megfogadtam, hogy kéthavonta minimum 50-el növelem a követőim számát és ezt úgy fogom tenni, hogy minden nap értékes információkat osztok meg a honlapon, valamint minden kérdésre válaszolok.

Azóta eltelt három év, és nem telt el úgy nap, hogy ezt ne tettem volna meg. A siker titka, hogy az újévi fogadalmat minden nap újra és újra leírtam magamnak. Nem elég év elején felfirkálni a naplóra néhány sort, ugyanis ahogyan a munka különböző területei beszippantanak, úgy válnak köddé az ott leírtak néhány hét leforgása után. Nem hiszem, hogy csupán egy egyszeri, év eleji kijelentéssel frissen tarthatjuk céljainkat és motiváltak lehetünk. Ennél jóval többre van szükség egy sikeres fogadalomhoz. Sokszor tapasztalom, hogy a fogadalmak igen általánosak, és csak szóban léteznek, vagy még ott sem. Kristálytiszta elképzelésekkel kell rendelkeznünk, és ezeket naponta szem előtt tartani, csak így működhet.”

3. Erős a miértjük!

„Mivel a vállalkozásom az egészséges életmódhoz nyújt segítséget az embereknek különböző termékekkel, fontosnak tartottam, hogy én magam szolgáltassam e téren a legjobb példát. Arról nem is beszélve, hogy ez által hitelesebbek lettek a bejegyzéseim is a honlapon" - meséli Erika.

A fogadalmam az volt, hogy saját magam készítem majd el az ételeimet, és kizárólag ezeket fogom enni. Így akartam a táplálkozásom minőségét javítani, a mennyiséget pedig kontroll alatt tartani. Egyetlen dolog volt, ami miatt sikerült tartanom magam a fogadalomhoz: a „miértem” erősebb volt annál, hogy „miért ne”. Minden nap számba vettem, miért is csinálom ezt, mi az, amit nem szerettem a korábbi életemben és mit szeretnék elkerülni. Személyes tapasztalatom, hogy az elbukott fogadalmak többsége mögött egy rosszul kiválasztott cél, egy rosszul meghatározott „miért” áll. A legfontosabb tehát a motiváció, a számunkra fontos „miértek” megtalálása.”

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és építsük be egész éves terveinkbe, mindennapjainkba. Közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala