A szakmák becsülete a mai napig tartja magát annak ellenére is, hogy a rendszerváltás után felerősödött a diplomát szerzők tábora és jóval nagyobb számban léptek be a munkakeresők piacára az egyetemet, főiskolát végzettek is. Az azonban tény, hogy a kétféle végzettség - az értelmiségi és a fizikai munkát végzők köre - egyaránt szükséges a munkaerőpiacon. Sőt, a visszajelzések arra is rámutatnak, hogy bizonyos szakmunkás területen a dolgozók fizetése messze lekörözheti az irodai alkalmazottakat, akik egyetemi diplomát és nyelvvizsgákat is felmutathatnak.

Utánajártunk, hogy hazánk egyik kirívóan magas munkanélküliségi rátájával fémjelzett területén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mi a helyzet a szakmunkás állások terén.

Tippek álláskeresőknek

Nézzük meg először az álláslehetőségeket: kiket és milyen tapasztalattal keresnek! Először is fontos tudni kereséskor, hogy a fizikai, segéd- és betanított munkák körébe ez mind beletartozik:

- Anyagmozgatás, Rakodás
- Betanított munka
- Csomagolás, Feltöltés
- Egyéb fizikai munka
- Építő munka, Földmunka
- Gépkezelő
- Házvezető, Gondnok, Bejárónő
- Konyhai munka
- Mezőgazdasági munka

Mire számíthatunk az állásinterjún?"Nálam a felvételnél nem a papír számít - ismerteti egy gumiabroncsokat gyártó cég részlegvezetője -,hanem a gyakorlat. Megbecsüljük a jó szakembereket, tisztességes fizetést kapnak és bejelentett főállású munkaviszonyban dolgoznak. Az külön jó, ha valaki már több éves tapasztalattal rendelkezik, és van valamilyen speciálisabb tudása is."

Így találhatunk munkát Szabolcsban

Tehát érdemes részletesebben keresgélni, vagy éppen többféle lehetőséget is megnézni, és pályázni minél több nyitott állásra - de nemcsak adott megyén belül, hanem az egész ország területén!

Így találhatunk munkát SzabolcsbanKÖZEL 500 FIZIKAI-, SEGÉD- ÉS BETANÍTOTT MUNKA ITT!

Míg az észak-keleti térségben egy titkárnő nettó 120 ezer forintot is kaphat, addig egy fizikai munkás ennél kevesebbet. Ha az alapokon kívül még valamihez ért - mondjuk tud hegeszteni, ért az asztalosmunkához stb. - akkor ez akár nettó 700 forintos óradíjat is jelenthet, ami havi nettó 112 ezer forintos fizetést foglalhat magában. A gépkezelő pedig kiugró fizetést is el tud érni, ha igazán ért a szakmájához és egy nagyvállalathoz megy dolgozni: ő akár nettó 1000 forintos óradíjat is kaphat, és havonta akár 300-500 ezer forintot is hazavihet.

Így találhatunk munkát SzabolcsbanKÖZEL 200 GÉPKEZELŐI ÁLLÁS ITT!

Végül egy kiragadott szabolcsi álláshirdetés, ahol betanított munkást (busz, villamos illetve vasúti szerelvények csuklórészének (harmonikák) gyártására) keresnek. Nézzük, mit kell tudni hozzá!

Elvárásaink:

- Asztalos, lakatos, szabász, festő, mázoló középfokú végzettség, valamint hasonló, kézügyességet igénylő gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakmunkás.
- Többéves gyakorlat az adott szakmában.
- Rajzolvasási gyakorlat, mérőműszerek precíz használata.

Feladatai:

- Járműharmonikák alumínium vázának hajlítása, megmunkálása (lakatos munkák-> lakatos), szövetes elemeinek szabása (kézi vágás, gépi stancolás-> szabász)
- A részelemek készre szerelése (harmonika felépítése - kézi pneumatikus gépek használata-> asztalos, lakatos).
- A járműharmonikák szövetes eleminek, valamint a készre épített termék tömítése (vízzáró védelme -> festő, mázoló).

Amit kínálunk:

- Hosszú távú, biztos munkahely
- Versenyképes fizetés, béren kívüli juttatások
- Kellemes kollégák és környezet

Ne feledjük: a legfontosabb még mindig az, hogy a hozzánk közelebb eső szakmát és munkakört válasszuk, és emellett arra is ügyeljünk, hogy biztos jövedelemre és folyamatos fejlődésre is lehetőség nyíljon.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Tippek munkaadóknak

Megtudtuk a munkaadóktól, hogy minden új jelölt esetében érdemes próbamunkát kérni: valaki mellé állítsuk be dolgozni, és a párja mondja meg, hogyan válna be, mennyire ért ahhoz, amit csinálnia kellene stb. Ahogy már említettük, a szakirányú végzettségnél, a "papírnál" fontosabb, hogy hány évet dolgozott az illető a szakmájában és mennyire gyakorlott benne.

Az igazán jó szakikat pedig megbecsülik munkahelyükön: ha egyszer felveszik az illetőt, stabil állásra és jó fizetésre számíthat hosszabb távon.

Így találhatunk munkát SzabolcsbanSZAKMUNKÁSOKNAK SZÓLÓ SZABOLCSI ÁLLÁSHIRDETÉSEKET ITT TALÁLHATUNK!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: állás, munka, állásajánlat, álláskeresés, Szqabolcs-Szatmár-Bereg megye