Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ahogyan a mentoring egyre népszerűbb lesz, egyre többen teszik fel a kérdést: hogyan lehetne nekem is mentorom?

Vannak vállalatok, ahol szervezett mentor programok futnak már évek óta, ilyenek például a Mentor Oscar díjazott szervezetek is (2016-ban a Citi, Vodafone, BT Roc). Ha ilyen helyen dolgozunk, akkor viszonylag egyszerűen bekerülhetünk a mentoring programba, ahol vagy kijelölt, vagy pedig választott mentorral kezdhetünk együttműködni.

De mi a helyzet azokon a munkahelyeken, ahol nincs formális mentoring program? Tulajdonképpen itt sem kellene bonyolultnak lennie egy mentor felkérésének, mégis nagyon kevesen vannak akik, tudatos döntés eredményeként alakítanak ki mentoring kapcsolatot. Miért? Az első ok, hogy nem is gondolnak rá – hívja fel a figyelmet Gerlei Béla, a nyelvhasználat és viselkedés szakértője, a Karrier Intézet igazgatója.

Íme, a mentorszerzés 3 lépésben:

1. Válasszuk ki az ideális jelöltet!

Ha nincs formális program, akkor a mentoráltnak kell kezdeményeznie – emelte ki Gerlei Béla. Először is, válasszunk ki néhány olyan mentor jelöltet, akit szakmailag és emberileg is elfogadunk és tisztelünk. Második lépésként gondoljuk át, mi az, amit kapni szeretnénk a mentoring kapcsolatból, és ezt a jelölt hogyan és miért tudja nekünk megadni.

2. Bátran kérjük fel!

Gerlei Béla szerint nagyon sok esetben megfigyelhető a hibás várakozás mind a mentorálltak, mind a potenciális mentorok részéről. A mentoringot keresők alulbecsülik az esélyét annak, hogy ha valakit felkérnek mentornak igent fog mondani. Ezért aztán sokan nem is próbálkoznak. Szociálpszichológiai kutatók azt találták, hogy ha direkt módon kérünk segítséget, sokkal nagyobb valószínűséggel kapunk pozitív választ, mint amire előzetesen számítanánk.

Így szerezzünk saját mentort!

Ugyanakkor a másik oldalon, a lehetséges mentorok azt feltételezik, hogy amennyiben szüksége van valakinek segítségre, az minden bizonnyal kérni fogja. Ezért azután a mentor jelöltek nem ajánlják fel a segítségüket, a mentoráltak pedig nem merik kérni, félve a visszautasítástól – mutat rá Gerlei Béla. Mi a megoldás?

3. Higgyünk a pozitív válaszban!

A felkérés többnyire egy informális beszélgetés keretei között zajlik (esetleg egy e-mailes, telefonos bejelentkezés után), ahol miután elismertük a leendő mentorunk teljesítményét, tapasztalatát, bölcsességét, megkérdezzük, hogy hajlandó lenne-e minket támogatni, egy- egy beszélgetés formájában, rendszeres időközönként. A tapasztalatok szerint az ilyen felkérést megtiszteltetésnek szokták értékelni és csak nagyon ritkán mondanak rá nemet – emelte ki Gerlei Béla.

Most a nyári melegben, amikor kicsit talán mindenki ellazultabb, jó alkalom lehet feltenni a kérdést a kiszemelt mentorunknak – tanácsolja a Karrier Intézet igazgatója. Ha igen a válasz, akkor akár egy kerthelységben, hideg üdítő mellett leülve megkezdődhet a mentoring.

Készítette: Khojaste K

Címkék: munka, karrier, mentor