Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A távmunkának megvannak az előnyei, és ha megfelelő motivációval és önfegyelemmel rendelkezünk, akkor valóban hatékony lehet, ugyanakkor az egyik legnagyobb kihívást, az izolációt kezelnünk kell. Hogy hogyan, arról Balázst, egy infokommunikációs vállalatnak távmunkában dolgozó fejlesztőt kérdeztünk.

Vegyük észre az írásbeli kommunikáció felértékelődését!

„A munkatársakkal, a főnökkel és a csapat többi tagjával való rendszeres személyes találkozás elengedhetetlen, különösen akkor, ha a vállalat sikere nagyrészt a dolgozók közötti kreatív ötletek rendszerességétől függ. Más az, amikor csapatban dolgozunk és rendszeresek a videó-konferenciák, és más az, amikor csak bizonyos megoldásokat szállítunk, nem vagyunk csapat részei és nincs lehetőségünk arra sem, hogy leüljünk a kollégákkal. Ilyenkor megnő annak a jelentősége, hogy hogyan kommunikálunk írásban. Vigyünk bele írásbeli megnyilvánulásainkba egy kicsit saját személyiségünkből. Miért? Számunkra egyértelmű, hogy komplex személyiségünkkel vagyunk jelen a munkában, de gondoljunk csak bele: azok számára, akikkel együtt dolgozunk, sokszor nem vagyunk többek egy e-mail címnél.

Ahhoz, hogy ne csak a teljesítményt, hanem az „embert” is lássák bennük, áruljunk el egy kicsit saját érdeklődésünkből, személyes életünkből. Például említsük meg, hogy másnap délután pár órán át nem leszünk elérhetőek, mert jégkorcsolya edzésre megyünk, vagy ejtsük el fél mondatban, hogy mennyire várjuk már a tavaszi párizsi kiruccanást a barátainkkal. Ezek olyan apró információk, amiket az irodában a kollégák megosztanak egymással kávézás közben, vagy ebédszünetben. Aki távmunkában van, esetleg még soha sem találkozott a csapattagokkal, ezekkel a kis személyes információkkal segítheti a bentieket, hogy sokoldalúbb képet alkossanak róla.”

Így kerüljük el az izolációt, ha otthonról dolgozunk

Törekedjünk a videóchat használatára!

„Lehet, hogy kicsit több ideig tart, mint legépelni egy e-mailt, de a videóchat rendkívül sokat segíthet a hatékonyságban. Amikor ugyanis egy feladaton együtt dolgozik egy csapat, akkor a kommunikáció nagy része nem a szavakon, hanem egyéb csatornákon keresztül megy át: testbeszéd, hangszín, gesztusok. Ezek a nem verbális kommunikációs eszközök mélyítik a kommunikációt és segítenek megakadályozni a félreértéseket. Minden alkalommal tehát, amikor az e-mail helyett a videós beszélgetést választjuk, szorosabb kapcsolatot alakítunk ki a benti munkatársakkal, és személyiségünk jobban előtérbe kerül. Ne sajnáljuk az időt arra sem, hogy alkalmanként személyesen is meglátogassuk a céget. Ha több vállalatnak is dolgozunk, jelöljünk ki egy napot, amikor egymás után mindegyikhez beköszönünk, így nem aprózzuk el magunkat az utazással. Azt is megtehetjük, hogy már szerződéskötéskor rögzítünk havi 1 irodalátogatást.”

Végezzük el a „házi feladatot”!

„Kevés alkalommal érezzük magunkat annyira elszigetelve, mint amikor utólag derül ki számunkra, hogy ki kicsoda a cégnél. Bekapcsolódott valaki a levelezésbe, és később véletlenül tudtuk meg, hogy az illető a vezérigazgató-helyettes volt? Esetleg egy olyan munkatársnak mutattuk be részletesen a projekt lényegét, aki amúgy szintén ezen dolgozik,  csak mi nem tudtunk róla, mert eddig senki sem említette? Amikor főállásban dolgozunk valahol, a munkatársakkal való megismerkedés közben a céges hierarchia is lassan kirajzolódik. Ha azonban távmunkában dolgozunk, több erőfeszítést igényelhet annak megértése, hogy ki milyen szakmai viszonyban áll egymással és ezen belül mi magunk hol helyezkedünk el. Jó ötlet egy diagram készítése, ahol vezetjük, hogy ki kivel áll kapcsolatban és milyen pozícióban van a cégnél. Ezáltal mi is jobban megértjük saját szerepünket, és elkötelezettebbek tudunk lenni. Ne várjuk meg az első kellemetlen helyzetet a viszonyrendszerek tisztázásával.”

Értsük meg a teljes folyamatot!

„Valószínűleg távmunkásként csak bizonyos részfeladatokra lesz rálátásunk, és nem is várják el tőlünk, hogy olyan átfogó képet alkossunk a folyamatokról, mint a bentiek. Mégis fontos, hogy megértsük, munkánknak milyen hatása van, mi lesz a további sorsa, mi a célja, és mi az a tágabb összefüggés, aminek részesei vagyunk. Nagyon sokat tehetünk azért, hogy jobban befogadjanak, és saját motivációnk is nőni fog, ha teljesen felkaroljuk a munkát, amiben szerepet kaptunk.”

Ha úgy érezzük, a távmunkát nekünk találták ki, és sikerrel tudnánk alkalmazni a fenti tanácsokat, akkor folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

 

 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala