Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Profession.hu oldalán aktuálisan több ezer munkalehetőség közül válogathatunk, azonban nem érdemes csak az álláskeresés mellett letennünk a voksukat! Jelentősen növelhetjük az esélyeinket a sikeres elhelyezkedésre, ha regisztrálnunk és feltöljük az önéletrajzunkat olyan adatbázisokba, amelyekben a munkáltatók kutatnak a jobbnál-jobb jelöltek után. Mutatjuk, mire kell figyelnünk a folyamat során! 

1. Adjuk meg a tartózkodási helyünket

Mivel lakhelyünk esetenként eltérhet a munkavégzésünk helyétől, – mert például szívesen vállaljuk az ingázást vidéki otthonunk és fővárosi munkahelyünk között – mindenképp érdemes az összes olyan várost és települést tartózkodási helyként felsorolni, ahol örömmel dolgoznánk. Így, amikor a toborzók a lakóhely szerint keresik az ideális munkavállalót, mi sem maradunk ki a találati listából.   

2. Használjunk kulcsszavakat készségeink megadásához

A legtöbb jelöltkeresést végző HR-es kulcsszavak mentén szűri ki a megfelelő profilokat.

Adjunk meg minél több kompetenciát, és keressünk rá ezen készségek többfajta megnevezésére is. Amennyiben idegennyelvtudás is szükséges a pozíció betöltéséhez, használjuk bátran a nemzetközileg elfogadott és használt rövidítéseket, valamint az adott fogalom célnyelvre lefordított megfelelőjét is.  

3.  Pozíciónevek

A harmadik adat, amely alapján a legtöbb adatbázis kilistázza a találati eredményeket, a munkakör megnevezése. Ahhoz, hogy nagyobb eséllyel találjanak ránk a munkáltatók, érdemes megadnunk nemcsak korábban betöltött pozícióinkat, de az összes olyan munkakört is, amelyre szívesen pályáznánk. Itt is érvényes, hogy amennyiben a nyelvtudást igénylő állások is szóba jöhetnek, ne felejtsük el az idegennyelvű megnevezéseket sem.  

4. Ügyeljünk a formátumra

Igényességünkről és precizitásunkról árulkodik, valamint megkönnyíti az olvasó dolgát is, ha MS Word vagy PDF formátumban töltjük fel az önéletrajzunkat. Mielőtt konvertáljuk a Word dokumentumot, győződjünk meg róla, hogy az nem tartalmaz helyesírási vagy tartalmi (dátum, cégnév, stb.) hibát, így biztosan nem kell később a javítással és az újrakonvertálással bajlódnunk.  

5. Tartsuk karban az önéletrajzunkat

A legtöbb kiválasztásért felelős HR-es gyakran szembesül azzal a jelenséggel, hogy amikor felveszi a kapcsolatot egy egy évnél régebbi önéletrajz tulajdonosával, az illető kurtán megköszöni az érdeklődést, majd közli, hogy álláskeresése már nem aktuális, mivel rég elhelyezkedett – csak épp elfelejtette frissíteni a profilját. Ne kövessük el ezt a hibát, egyrészt mert az ilyen telefonhívásokkal nem csak a munkáltató, de mi is értékes perceket veszítünk, másrészt pedig mert a keresőalgoritmusok jellemzően a nemrég feltöltött vagy frissített CV-ket részesítik előnyben.

Ha huzamosabb ideig vagyunk álláskeresők, érdemes legalább egy-két havonta újra feltölteni az önéletrajzunkat, hogy ismét a találati lista elejére kerüljünk. Személyes adatainkat sem árt rendszeresen ellenőrizni, nehogy egy elévült telefonszám miatt maradjunk le a nagy lehetőségről!  

Fogadjuk meg a fenti tippeket, váljunk láthatóvá a munkáltató cégek számára, hogy mielőbb egymásra találhassunk. Ha további segítségre lenne szükségünk az önéletrajzunk elkészítéséhez, itt olvashatunk a CV sablonok testreszabásáról.  Amennyiben a járvány miatt sürgős számunkra a munkakeresés, ide kattintsunk a hatékony segítségért, vagy válogassunk a több ezer friss állás között egyszerűen, személyes prioritásaink szerint. Maradjunk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, hogy azonnal értesüljünk a nekünk való munkákról. 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, állásajánlat, önéletrajz, adatbázis, lehetőség