A The Undercover Recruiter szakértője, Hannah Morgan szerint 2015-ben minden eddiginél fontosabb lesz karrier szempontból, hogy ki mennyire aknázza ki kapcsolatépítésre és munkakeresésre a közösségi médiát.

A szakértő szerint nem elég rajta lenni a szakmai közösségi oldalakon, profivá kell válnunk ezek használatában, különben jelentős erőforrásokat és lehetőségeket hagyhatunk kiaknázatlanul.

Az Undercover Recruiter szakmai oldala 3 olyan tanácsot ad, amelyeket ha betartunk, áttörést érhetünk el a karrierünkben!

1. Csatlakozzunk közösségekhez, vagy mi magunk építsünk közösséget!

A csoportokon belüli szakmai párbeszédeket elsősorban a LinkedInen kell keresnünk, de ne becsüljük alá a Google+ közösségeit, vagy a Twitter chatet se. Íme pár tevékenység, amelyeket érdemes rendszeresen művelni a közösségi oldalakon:

enlightened hosszú posztokban megfogalmazni véleményünket szakmai kérdésekben
enlightened gratulálni évfordulókhoz, sikerekhez vagy új munkahelyhez a velünk kapcsoltban állóknak
enlightened segítséget ajánlani azoknak a közösségeknek, amelyekhez csatlakoztunk
enlightened bemutatni két embert a közösségi oldalon egymásnak, akik szakmailag profitálhatnak az ismerettségből
enlightened hasznos cikkeket megosztani

Így hozhat áttörést 2015 a karrierünkben!

Egy közösségnek tagja lenni megköveteli tőlünk, hogy részt vegyünk benne. Osszuk meg tudásunkat, szakértelmünket, és legfontosabb, hogy segítsünk másokat. Ne álljunk meg ugyanakkor az online aktivitásnál. Csatlakozzunk olyan közösségekhez, amelyek tagjai időről-időre személyesen is találkoznak egymással. Semmi sem helyettesítheti ugyanis a személyes találkozókat, beszélgetéseket. Várható mellékhatás: új kapcsolatok, lehetőségek, szakmai hírnév és más, pozitív érzelmi hatások.

2. Találjuk meg azt, amiben a legjobbak vagyunk!

Ne próbáljunk meg mindenkinek megfelelni és mindenben jónak lenni. Mi az, amiben a legjobbak vagyunk, és vajon az emberek tudnak erről? Koncentráljunk azokra a készségekre, melyeket valóban élvezünk, és amelyekért elismerésben részesültünk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem kell feltétlenül új munkahelyre gondolnunk, térképezzük fel jelenlegi munkaadónknál, hogyan tudnánk valódi tehetségünket a cég számára problémamegoldásra kamatoztatni? Gondolkodjunk abban, hogyan tudnánk a "megoldás" lenni és ennek megfelelően az önéletrajz frissítése mellett próbálkozzunk meg az alábbiakkal:

enlightened Csatoljunk minta munkákat LinkedIn profilunkhoz!
enlightened Írjunk minimum 3 hosszabb bejegyzést a szakmai közösségi oldalakon legfontosabb eredményeinkről!

3. Törjük át a "zajt"!

A médiazajból nehéz kiemelkedni, az emberek többségét elárasztják a hírek, hírlevelek, tennivaló listák és az e-mail áradat. Ahhoz, hogy üzenetünk átlépje az ingerküszöböt, használjunk könnyen emészthető és emlékezetes eszközöket, mint például a videó, fotó, infógrafika vagy inspiráló idézet. A média ezen alternatív formáinak segítségével erőteljes kapcsolatot teremthetünk a közönségünkkel.

Szakértők szerint a "médiazaj" áttörésére a legjobb, ha visszanyúlunk a személyes kommunikációhoz. Vegyük fel a telefont, kezdeményezzünk személyes találkozót és tegyük egyedivé, névre szólóvá üzenetünket. Akármilyen csodálatos is a technológia, gyakran eltávolít minket azoktól az emberektől, akikkel kapcsolatot próbálunk teremteni.

Címkék: karrier, munkahely, előrelépés, szakértő

Szemlézte: Fogas Krisztina