Az állásbörzéken megismerhetjük a cégeket, személyesen találkozhatunk a munkaadókkal, beszélgethetünk a standokon álló munkatársakkal, kapcsolatot építhetünk. Ehhez azonban nyitottnak és érdeklődőnek kell lennünk.

A múltkor egy blogot olvasgattam, ahol az egyik állásbörze kiállítója arról panaszkodott, hogy a látogatók nagy részéből teljes mértékben hiányzott az érdeklődés. Csak tengtek-lengtek a standok között, nem próbáltak meg beszédbe elegyedni a munkaadókkal. Volt ugyan néhány ember, aki odament a cégekhez, ám például nagyon kevesen voltak tisztában a vállalat profiljával vagy a kínált munka jellegével.

Íme 5 tipp, hogyan beszélgessünk a börze kiállítóival:

1. Mosolyogjunk

A nyúzott arc, a mosoly hiánya azt jelzi, hogy az álláskereső a háta közepére sem kívánja az egész helyzetet. Ha idegesek vagyunk, akkor is mutassuk magunkat nyugodtnak és lazának. Ám ezt sem szabad túlzásba vinni, a másik véglet - a falat rengető kacajok vagy a nyegleség, nemtörődöm hozzáállás - is visszatetszést kelthet a beszélgetőpartnerben.

 Így adjuk el magunkat az állásbörzén! 

Nemcsak a szavakkal, hanem a testbeszédünkkel is kommunikálunk: az arckifejezésünk és más, nem verbális viselkedésünk néha fontosabb lehet az üzenet szempontjából, mint szóbeli megnyilvánulásaink. (A helyes testbeszédről bővebben itt olvashatunk.)

2. Legyünk nyitottak, kezdeményezők

Határozottan menjünk oda a kiszemelt cég standjához, mutatkozzunk be, érdeklődjünk, de azt is mutassuk meg, hogy tisztában vagyunk a vállalat tevékenységével. Lássák rajtunk, hogy komoly érdeklődők vagyunk, sőt sugározzuk magunkból azt, hogy mi lennénk a megfelelő munkaerő a számukra - és nem csak az ajándékok begyűjtése a célunk.

Mindig legyen nálunk önéletrajz (nyomtatott és elektronikus formában is). Ha nem egy hostess, hanem a vállalat egyik munkatársa tartózkodik a standon, akkor kérjünk tőle névjegykártyát. Ezzel már van egy "ismerősünk" a cégnél.

Ha van olyan ismerősünk, aki az adott vállalatnál dolgozik, akkor megemlíthetjük, hátha ismeri a börzén a céget képviselő személy is. A közös ismerőssel emlékezetessé tehetjük magunkat, úgy fog visszagondolni ránk a HR-es, hogy "igen, ez az a lány, aki Jani osztálytársa volt". (Azt, hogy egy munkahelyen dolgoznak-e ismerőseink, itt nézhetjük meg.)

3. Magabiztos fellépés

Látszódjon rajtunk, hogy tudjuk, mit akarunk. (Még ha nem is teljesen így van.) Azok az álláskeresők sikeresebbek, akik tisztában vannak az értékeikkel és a gyengeségeikkel is, és ezt meg is tudják mutatni a munkaadóknak.

Vegyünk fel olyan ruhát, amelyben jól érezzük magunkat, akkor sokkal felszabadultabban tudunk beszélgetni másokkal, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, és nem azzal foglalkozunk, hogy szűk a nadrág vagy túl bő a szoknya. (Itt találjuk a Profession.hu öltözködési tippjeit állásbörzékre.)

4. Ismerjük a céget, ahová jelentkezünk

Az állásbörzék honlapján szinte mindig szerepelnek a kiállító cégek. Válasszuk ki azokat a munkaadókat (10-12 céget), amelyeknél szívesen dolgoznánk, ismerjük meg a tevékenységüket, olvassuk el a róluk megjelent cikkeket, böngésszük a honlapjukat (ahol sokszor a vállalat alapelveit, szervezeti felépítését, munkakultúrájának leírását is megtaláljuk).

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ezek az információk alapot szolgáltatnak a beszélgetéshez, és ha "képben vagyunk", jó benyomást teszünk a cég munkatársára, akkor nagyobb eséllyel hívhatnak be állásinterjúra.

5. Érdeklődjünk, merjünk kérdezni

A legrosszabb kérdések egyike a "Mivel foglalkozik a cég?" vagy a "Mennyit lehet ezzel a munkával keresni?". Ilyen indítással biztosan elvágtuk magunkat.

Ha az érdeklődésünk felkészültséget tükröz - mint például "Hallottam, hogy az helyezést értek el a tavalyi XY munkahelyi ranglistában. Ezért is vagyok kíváncsi arra, hogy mit kínálnak a pályakezdőknek" vagy "Olvastam, hogy bővítik a magyarországi call centereik számát. Pontosan kiket keresnek, és hogyan néz ki a felvételi?" -, akkor nőhet az esélyünk.

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: állásbörze, álláskeresés, pályakezdő, önbizalom