Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) adatai alapján a Resume.io készített izgalmas válogatást arról, hogy mely országban hány nap szabadságot biztosítanak a munkavállalóknak. A legérdekesebb adatokból szemezgettünk. 

Melyik országban vehetjük ki a legtöbb fizetett szabadságot? 

Nincs egyetlen nyertes ebben a kategóriában: világszerte összesen 31 ország ad lehetőséget 30 nap fizetett szabadságra évente. Többek között Brazília, Peru, Spanyolország és Franciaország, Algéria és Madagaszkár is a szerencsés országok közé tartozik.

Hol van a legkevesebb fizetett szabadság?

Az Egyesült Államokban nincs államilag szabályozott kötelező fizetett szabadság. Általában 10 nap szabadságot kapnak a dolgozók, de ez mindig a munkáltatótól függ. Thaiföldön 6, Kanadában 10, Kínában évi 5 nap szabadságot fizet kötelezően a munkáltató. Ezekben az országokban a plusz szabadság épp emiatt értékes juttatásnak számít, néha bónusz vagy prémium helyett is. 

Melyik országban van a legtöbb nemzeti ünnep?

Kambodzsa, Irán és Vietnám is összesen 27 nemzeti ünnepet tart évente. A döntetlen helyzet ellenére jó tudni, hogy csak Kambodzsa az, ahol ténylegesen szabadnapokkal ünneplik ezeket.

Melyik országban van összességében a legtöbb fizetett szabadság és nemzeti ünnep?

A bahreiniek nyertek ebben a számban: összesen 49 napot tölthetnek el kedvük szerint a fizetett szabadságokat és a nemzeti ünnepeket egybevéve.

Melyik országban van lehetőség a legtöbb fizetett betegszabadságra?

A kutatás szerint 8 olyan ország is van, ahol nincs maximuma a táppénzes napoknak: Andorra, Kína, Irán, Monaco, Mongólia, Oroszország, Szlovénia és Tunézia. 

Összességében azért elmondhatjuk, a szabadságok miatt nem érdemes költözni: a magyar szabályozások egészen barátságosak az évi minimum 20 nap szabadsággal, ami az életkorral, valamint a gyermekek számával tovább nő. Egy 45 éves, 3 gyermekes szülő például már 37 nap szabadságot vehet ki.