A rugalmas munkavégzés igazi vízválasztó az állásajánlatok terén - derül ki a Regus legújabb felméréséből. A megkérdezett üzletemberek 79 százaléka állítja, hogy két hasonló állás közül azt választaná, amely felkínálja a rugalmas munkavégzés lehetőségét, 74 százalékuk szerint pedig a rugalmas munkavégzés a munkaerő megtartását is eredményesebbé teszi.

Drága a toborzás

A munkaerő-toborzás költséges folyamat, amelyen számos nemzetközi vállalat szívesen spórolna. A brit CIPD humánerőforrással foglalkozó szakmai szervezet az egy alkalmazott távozásával járó költségeket 4625 angol fontra becsüli, amely vezetők esetében akár 5000 font is lehet.

A munkaerő megtartása a vállalkozások több mint harmada szerint nagyon fontos. De milyen lépéseket kellene szem előtt tartaniuk a toborzási költségek csökkentésének, illetve a színvonalas munkaerő vonzásának és megtartásának érdekében? A rugalmas munkavégzés a válaszadók szerint mindhárom kérdésre megoldás lehet.

A Profession.hu-n ilyen távmunkákat hirdetnek.

A 90 ország több mint 20 ezer üzleti vezetőjének véleményét tükröző felmérés megerősíti, hogy a rugalmas munkavégzésnek köszönhetően Magyarországon is ki lehetne küszöbölni a gyors munkaerő-cserélődést, mivel a hazai válaszadók 71 százaléka a rugalmas munkavégzést emelte ki a tehetségeket leginkább vonzó szempontként.

 Hogyan lehet megtartani a jó dolgozókat? 

Növeli a lojalitást

A válaszadók 72 százaléka szerint nő a munkavállalók lojalitása, ha a cég lehetőséget ad a rugalmas munkavégzésre.

A dolgozók 56 százaléka utasítaná el azt az állást, amelynél kizárt a rugalmas munkavégzés lehetősége, és ugyanennyien vannak, akik azt vallják: nem hagyták volna ott a korábbi munkaadójukat, ha megengedi neki a rugalmas munkavégzést.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A legjobb munkaerő alkalmazása és megtartása ősidők óta a vállalkozások sikerének kulcsa, azonban nem minden vállalat engedheti meg magának a mesebeli bónuszokat és csábító fizetéseket, hogy versenyképes maradhasson. A munkaerő-cserélődés visszaszorítása abból a szempontból is fontos, hogy el lehet kerülni a HR-cégek bevonásával felmerülő költségeket és a toborzási folyamat kényelmetlenségeit" - mondta a felméréssel kapcsolatban Katerina Manou, a Regus regionális igazgatója.

A rugalmas munkavégzés olyan előnyöket kínál a meglévő és leendő munkavállalók számára, mint a kevesebb stressz vagy a munka és magánélet egyensúlyának javulása, emellett költséghatékony megoldást jelent a tehetséges munkaerő vonzására és megtartására - tette hozzá.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: rugalmas, távmunka, atipikus, bónusz, lojalitás, munkahely