A legtöbb munkavállaló karrierje valamely pontján eljut oda, hogy már érzi: tehetsége és képességei alapján többre lenne képes, és szívesen vezetné azt a csapatot, amelynek a tagja. A vezetővé válás azonban nem történhet egyik pillanatról a másikra.

Alábbi összeállításunkban azokat a tulajdonságokat vettük számba, melyek a vezetőket jellemzik, és arra is adunk ötleteket, hogyan készüljünk a vezető pozícióra már akkor, amikor még beosztottként végezzük a munkánkat.

Először is érdemes tisztáznunk, mi a sikeres vezetők legfőbb tulajdonsága?

A világ legnagyobb coaching szervezete, az ICF által végzett felmérés szerint a jövő vezetői számára a legfontosabb tulajdonságok az önismeret, a tudatosság növelése, a nyitottság, sebezhetőség megmutatása, a bátorsággal, szenvedéllyel végzett munka. Az ICF, amely több mint 27 ezer coachot vezet szerte a világon és számos közép- és felső vezetővel dolgozik egy-egy coaching folyamat során, a saját vezetői körében végezte el a kutatást.

Bite Barbara business coach és trénert, a Coaching Team Kft. ügyvezetőjét, vezetői tanácsadóját arról kérdeztük, hogyan készüljünk a vezetői szerepre:

1. Dolgozzunk az önismeretünkön!

A szakértő szerint az önismeret az egyik legfontosabb tulajdonság minden vezető számára, hiszen olyan tudatosságot ad, amely képessé teszi az illetőt, hogy motivált, bátor és szenvedéllyel dolgozó emberek csapatát vezesse. Nem véletlen a mondás, mely szerint "Amilyen a vezető, olyan a csapata!"

Hogyan legyen belőlem főnök?

Bite Barbara kiemelte: önismeretünkön, tudatosságunkon, asszertív kommunikációnkon már akkor is dolgozhatunk, ha még nem vagyunk vezető pozícióban. Érdemes tudatosan saját vezetői ambíciónk mögé nézni és látni, tudni, mik azok a kompetenciáink (készségeink, képességeink, tulajdonságaink), amik mentén könnyen, jól, hatékonyan működünk, és tudni azt is, mik azok a munkával kapcsolatos tevékenységek, amik fejlesztendők.

A szakértő szerint jó, ha tudja magáról egy leendő vezető, hogy miért okoz neki nehézséget az adott feladat. Ez azért fontos, hogy tudjon arról dönteni a jövőben, hogy inkább fejleszti az ehhez szükséges kompetenciáit, vagy másik megoldás mellett dönt.

2. Fejlesszük a döntéshozatali képességünket!

Érdemes a döntéshozatali képességet is fejleszteni, tanulni különböző döntési modelleket, technikákat - véli Bite Barbara. A jó döntésekhez elengedhetetlen a megfelelő priorizálás, időgazdálkodás és stressztűrő képesség is - tette hozzá.

Hogyan legyen belőlem főnök?A Profession.hu-n ilyen vezetői állásokat kínálnak a munkaadók!

3. Vállaljunk vezetői részfeladatokat!

Keressük azokat a lehetőségeket, amiben megmutathatjuk, hogy vezetői részfeladatokat, projektvezetést már képesek vagyunk megtenni. Bizonyítsunk, és erről aztán az adott keretek között számoljunk is be feletteseinknek.

Bite Barbara emlékeztetett, hogy manapság az énmárka egyre fontosabb szerepet tölt be. Ennek segítségével tudatosan építhetjük a rólunk kialakuló képet másokban, így feletteseinkben is. Mindezt természetesen transzparensen, mert a hitelesség elengedhetetlen. Ne fújjunk lufit, de ne is várjuk meg, míg majd "maguktól" észreveszik, hogy milyen tehetséges és rátermett vezetők lehetnénk - tanácsolja a szakember.

4. Fejlesszük magunkat!

Keressük azokat a vállalaton belüli programokat, ahol vezetéselméletet tanulhatunk, készségfejlesztő tréningeken vehetünk részt. Mutassuk ambíciónkat azzal, hogy jelentkezünk tehetség programokba, pilot projektekbe. A tanultakról, tapasztalatokról adjunk visszajelzést feletteseinknek. Ha többletmunkával is jár, vagy a szabadidő rovására megy, érdemes TED videókon, nyílt tréningeken, önismereti csoportokban és vezetői ambícióval rendelkező fiatalokat támogató programokon részt venni. Számos online felület, kurzus is sok-sok tudást és tapasztalatot ad.

Bite Barbara szerint ha bátrak vagyunk, vállaljunk non-profit szervezetben aktív szerepet, vezetői munkát. Tapasztaljuk meg, hogyan tudunk pénz, paripa, fegyver nélkül embereket vezetni. Életre szóló tanulás lehet és megtérülő tapasztalat a jövőre, nem beszélve hasznosságunkról a szervezetben - fejtette ki a szakértő.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Empátia és hit kell a vezetéshez

A Careerealism vezetői készségfejlesztésről szóló szakértői cikkében az empatikus képességek fejlesztését is hangsúlyozza. A főnök valószínűleg nem rendelkezik első kézből való információval arról, mi zajlik a vállalat bizonyos területein, különösen ott, ahol maga a gyártási folyamat zajlik. Fontos, hogy rendszeresen találjunk alkalmat arra, hogy beosztottainkra odafigyeljünk és teremtsünk olyan légkört, hogy bátran fordulhassanak hozzánk kérdéseikkel, észrevételeikkel, kifogásaikkal.

Ha jó vezetők szeretnénk lenni, éreztetnünk kell kollégáinkkal, hogy bízunk magunkban és biztosak vagyunk a dolgunkban, hiszen ki akarna olyan embert követni, aki nincs tisztában saját magával?

Címkék: munkahely, karrier, vezető, főnök, előléptetés

Készítette: Fogas Krisztina