Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Manapság az egyik legnagyobb kihívás, hogy semmi sem tart örökké. Ez a bizonytalanság persze nem feltétlenül baj, hiszen már igénylik is az emberek a folyamatos változást és annak a lehetőségét, hogy bármikor belekezdhetnek valami újba. Ez azonban azzal is jár, hogy nekünk magunknak kell elérnünk azt, hogy biztos pozícióban legyünk a munkahelyünkön. Nem könnyű feladat, de ezzel a pár trükkel minket biztosan nem fog érinteni, ha netalán egy leépítés lenne a cégnél.

Lehessen ránk számítani

A legnagyobb érték egy főnök szemében, ha nem kell folyamatosan azon stresszelnie, hogy rendesen el lesz-e végezve a munka, amit kiad. Ha mindig betartjuk a határidőket és minőségi munkát adunk ki a kezeink közül, bízni fog bennünk és nélkülözhetetlenné válunk a szemében.

Legyünk lojálisak

Éreztessük a főnökünkkel, hogy számunkra fontos, hogy ennél a cégnél dolgozhatunk és megbecsüljük a pozíciónkat. Ha nem kell attól tartania, hogy egyből lecsapunk majd az első szembejövő ajánlatra, nagyobb becsben tart majd bennünket.

Legyünk jóban a kollégáinkkal

Ha csapatban dolgozunk, mindenképpen igyekezzünk jó viszonyt kialakítani a munkatársainkkal. Egyrészt könnyebben is megy a munka, ha olyanokkal dolgozunk, akiket kedvelünk, másrészt ha sok ember kedvel minket, a főnök is pozitívabban áll majd hozzánk. Ha szervez a cég, mindig vegyünk részt a csapatépítő tréningeken, a karácsonyi bulikon és az összes olyan programon, ahol lehetőségünk van kicsit a munkán kívül is megismerni a munkatársainkat. A közös élmények sokkal összetartóbbá tesznek egy csapatot és a főnök is látni fogja, hogy nem vonjuk ki magunkat a közös programok alól.

Legyünk őszinték

Ha nem tudunk valamit, ne féljünk segítséget kérni! Nincs annál rosszabb, amikor nem valljuk be, hogy valamihez kevés a tudásunk, de utána silány munkát adunk ki a kezeink közül. Ha merünk kérdezni, az nem azt mutatja, hogy nem értünk a munkánkhoz, hanem hogy tényleg érdekel minket a cég és szeretnénk a maximumot kihozni magunkból.

Kicsit teljesítsünk túl

Nem kell beleszakadni, de jó, ha nem csak annyi munkát végzünk el, amennyit éppen muszáj, hogy ne rúgjanak ki. Ha mindig hozzáteszünk egy kis pluszt, az fel fog tűnni a főnökünknek is.

Hogyan biztosítsuk be a helyünket a cégnél?

Legyünk barátságosak

Mindenki szereti azokat a kollégákat, akik jókedvűek és a megjelenésükkel jobb hangulatot teremtenek. Ha mindenkihez van egy-két jó szavunk, sokat mosolygunk és jó a hangulatunk, az másokra is átragad és egy sokkal kellemesebb légkör vehet bennünket körül nap mint nap. Az unott, negatív embereket mindenki igyekszik elkerülni.

Képezzük magunkat

Foglalkozzunk más dolgokkal is a munkánkon kívül! Ha több mindenhez értünk, sokkal nélkülözhetetlenebbé válhatunk a jelenlegi munkánkban, arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül mégis elbocsátanának minket, lesz hova továbblépni.

Figyeljünk a megjelenésünkre

Hiába dolgozunk már régóta egy cégnél, adjuk meg a tiszteletet magunknak és a munkatársainknak is azzal, hogy nem öltözünk slamposan. Minden munkahelyen lehet nagyjából tudni, hogy mi az, ami még belefér öltözködés terén, de jobb, ha nem feszegetjük a határokat. Egy jó megjelenésű kollégával a főnök is sokkal szívesebben mutatkozik, ha úgy alakul.

Ne panaszkodjunk

A legdemotiválóbb dolog egy munkahelyen, ha valaki mindenért panaszkodik. Ne essünk abba a hibába, hogy a személyes dolgainkat is kiteregetjük a munkahelyen, de az sem jó, ha a feladatainkkal kapcsolatban panaszkodunk. Biztos, hogy előbb vagy utóbb visszajut a főnök fülébe is, és ezek után nem lesz jó véleménnyel rólunk. Végezzünk a munkánkat alázattal és ha valamit túl soknak érzünk, álljunk oda a főnök elé és kérjünk több időt vagy segítséget. Biztos, hogy segíteni fog nekünk, hiszen az a célja, hogy minőségi munkát végezzünk.

Ne sumákoljunk

Előbb-utóbb feltűnik, ha minden pluszfeladatból vagy túlórából igyekszünk kivonni magunkat. Persze egészséges mértékben, de vegyük ki a részünket a plusz dolgokból is!

Ha a fenti tippeket alkalmazzuk, biztosan nem maradunk észrevétlenek a cégnél és jó esélyünk van rá, hogy megússzuk a leépítéseket. De mi a helyzet, ha egy hatalmas multivállalatnál dolgozunk, ahol szinte esélytelen kitűnnünk a tömegből? Korábbi cikkünkben erre a helyzetre is adunk tippeket!

Pályamódosítás

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala