Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Talán nincs is nehezebb része az álláshirdetésre való jelentkezésnek vagy éppen személyes találkozónak, mint amikor azt várják, adjuk meg a bérigényünket. Ez nagy fejtörést okozhat az álláskeresők körében, hiszen nehéz előre megmondani, hogy az új munkakörhöz társított feladatok és elvárások tükrében mi az a fizetés, amit megfelelőnek tartunk érte.

Éppen ezért mai cikkünkben ehhez kívánunk segítséget nyújtani olvasóinknak Tóth Éva Mária, a BKE Humánmenedzsment szakértője és karriertanácsadó tippjeivel. Gondoljuk át ezeket, és alkalmazzuk egy következő szituációban sikerrel!

Sokan éppen azért nézegetik az álláshirdetéseket és készítenek pályázatokat, mert több bért szeretnének kapni, vagyis általában a prioritási listán ez az első szempont. Ha mi is így vagyunk ezzel, ráadásul a jelenlegi munkáltatónk nem akarja/tudja elismerni az emeléssel kapcsolatos elvárásainkat, úgy mindenképpen lépjünk a tettek mezejére. Vagyis ekkor nincs értelme a bérigényünk elhallgatásának, írjuk bele ezt a motivációs levelünkbe - foglalja össze a szakértő.

Bérigényünk megfogalmazása

És hogyan kalkuláljunk, mekkora összeget érdemes megjelölni és – nem mellékesen – hogyan írjuk le mindezt?

Ezeket mérlegeljük, mielőtt megadjuk a bérigényünket:

1.) Megélhetési költségünk

2.) Jelenlegi jövedelmünk

3.) Hasonló pozíciókban kínált fizetések - akár más szegmensben, ágazatban is

4.) Bérkalkulátorok

+1.) Munkakörtől, juttatásoktól függően a jelenlegihez képest 15-20%-kal több fizetést mindenképpen érdemes megfogalmaznunk a váltás miatt.

A bérigényünk megfogalmazására választhatjuk ezt a formulát: „Hat éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen, egyre magasabb beosztásban, mások szerint is hozzáértéssel, eredményesen. A jövedelmem azonban elmaradt a feladat- és felelősségi köröm növekedésétől. Úgy érzem, hogy tovább kell lépnem, olyan helyre, ahol az anyagi elismerés összhangban van a rám bízottakkal. Bérigényemet az Önök juttatási rendszerét ugyan kevéssé ismerve nagyságrendileg és nettó jövedelemként havi …. forintban tudom megjelölni.”

Alkalmazzuk a fentieket és fogadjuk meg a tanácsokat! És ne feledjük továbbra sem: tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is. Sőt, kipróbálhatjuk a legfrissebb alkalmazást, a Mobilmunkát, ahol még önéletrajzot sem kérnek.

Éljünk a lehetőséggel, turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat, így többszörösen megnőnek esélyeink egy jobb állásra!

 

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, CV, bérigény