Gyerekes(nek tűnő) tippek

2018. november 06. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Egyik előző cikkünkből megtudhattuk, hogy a munkáltató részéről milyen megoldásokra számíthatunk kisgyermekes szülőként. Az is legalább ilyen fontos, hogy mi mivel tudjuk megkönnyíteni saját helyzetünket!

Önnek ajánlott állások

Teljes állásban dolgozó szülőként pontosan tudjuk, hogy a világ minden ideje nem elég arra, hogy az előttünk álló feladatoknak pontot tegyünk a végére és kényelmesen hátradőlhessünk. Nem. A nap 24 órája folyamatos tervezéssel, újragondolásokkal és tűzoltással telik. Éppen ezért, a legapróbb, legbanálisabb időspóroló trükkök is életmentő segítséget jelenthetnek.

Néhány dolgozó anyuka és apuka segítségével összegyűjtöttünk pár tippet, amikkel talán kicsit hatékonyabbá tehetjük a reggeleket, a munkaidőt, az estéket és a hétvégéket.

A reggelek

- Egy jó kávéfőző soha nem az ablakon kidobott pénz, kiváltképp, ha időzítővel is rendelkezik! Gondoljunk csak bele, mennyi időt spórolunk, ha a napindító forró kincs már a bögrénkben gőzölög abban a pillanatban, ahogy felkelünk. Pontosítunk: abban a pillanatban, ahogy a gyerekek felkelnek…

- Egészen addig a pillanatig, amíg ki nem lépünk az ajtón, ne vegyük le a köntöst! Miután felöltöztünk, azonnal kapjuk vissza magunkra, ezzel elkerülhetjük, hogy az olyan apró baleseteknek hála, mint a kifröccsent étel, háromszor át kelljen öltöznünk!

- Versenyezzünk a gyerekekkel! Érthető módon, nem minden reggel lesz erre energiánk, de egy-egy vidámabb hangulatú napkezdésnél legyen a készülődés egy nagy játék! Állítsuk be a stopperórát, és indulhat a verseny! Ki készül el előbb?

A munkaidő

- Ha nekünk, vagy éppen a párunknak lehetőségünk van napközben internetezni, akár csak egy rövid időre is, intézzük el a legszükségesebbek bevásárlását! Egy-egy nagyáruház lánctól könnyedén lehet házhoz rendelni, így a pelenka, a törlőkendők, a bébi étel már másnap reggel ott várhat ránk a küszöbön.

- Használjuk ki az ebédidőt! A nagybevásárlást lehetőség szerint intézzük hétvégente, vagy éppen online rendeléssel, de ebéd után, a fennmaradó időben nyugodtan kiszaladhatunk a piacra a vacsorához szükséges friss alapanyagokért.

Az esték

- Milyen csodálatos lenne, ha munkából hazaesve, a lefekvési időig minden percet a gyerekekkel tölthetnénk! Ennek érdekében, igyekezzünk tökélyre fejleszteni és rutinszerűvé tenni az ételek előre tervezését és elkészítését. Számtalan tippet és trükköt lehet erre vonatkozóan az interneten találni, sőt már applikációk is vannak, amik nemcsak hogy segítenek kitalálni a heti menüt, de még bevásárlólistát is biztosítanak minden fogás mellé!

- Tusoljunk este, ne pedig reggel! Illetve ne feledjük, a szárazsampon a legjobb barátunk!

- Készítsük ki a ruhákat a másnapra! A gyerekekét mindenképp érdemes már este kitenni a székre, de, ha ennél többre már nincs energiánk, legalább az ágyban fekve, csukott szemmel igyekezzünk még gyorsan azt átgondolni, hogy mi mit szeretnénk másnap felvenni, hogy ne reggel kelljen értékes perceket vesztenünk a kutakodással.

A hétvégék

- Tartsunk pelenkákat és törlőkendőket a ház szinte minden sarkában kis kosárkákban, hogy ne kelljen minden alkalommal a pelenkázó asztalhoz szaladgálni. Ugyanígy, a kocsiban is mindig legyen egy-két sürgősségi szett!

- Pici gyerekekkel minél gyorsabban át tudunk suhanni a bolton, annál jobb, éppen ezért, gondoljuk át és tervezzük meg előre a nagybevásárlást! Rajzoljunk előre egy mentális térképet, hogy mit, milyen sorrendben tudunk a leghatékonyabban beszerezni. Ha pedig már nagyobbak a gyereke, vonjuk be őket is a „játékba”!

Természetesen, egy egészséges káosz minden családi élet velejárója, és nem is lehet elvárni senkitől, hogy egy szigorú időbeosztás szerint élje a gyerekekkel a hétköznapokat. Azonban, ha sikerül beiktatni a fentiekből egy-két időspóroló trükköt, talán már egy lépéssel beljebb vagyunk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További cikkek a karrierépítésről
További cikkek a karrierépítésről
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Vészhelyzet: ki nem állhatom a kollégám!

2019. március 21.
Mit tehetünk, ha valaki olyannak kell együtt dolgoznunk, aki egyáltalán nem szimpatikus számunkra, és esetleg személyes nézeteltéréseink is vannak? Van néhány ötletünk! Bővebben

-

Egy nemzetközi márka születése

2019. március 19.
Biztosan mindenkinek van egy titkon dédelgetett ötlete, amit nagyon szívesen megvalósítana. A kérdés, hogy vajon mi tart minket vissza? Bővebben