Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Melyek a HP Magyarország legfontosabb tevékenységi körei?

A HP, a világ legnagyobb informatikai vállalatának magyarországi képviselete 20 éve van jelen a magyar piacon. A HP Magyarország a piac meghatározó szereplőjeként a legszélesebb körű informatikai és képalkotási termékeket, illetve szolgáltatásokat nyújtja az egyéni felhasználóknak, vállalatoknak, államigazgatási, oktatási és tudományos szervezeteknek.

A vállalat víziója szerint ma már a felhasználók nem szigetszerűen, hanem folyamatosan, biztonságosan, tartalomközpontú megoldással kívánnak kapcsolódni a világhoz – legyen szó munkáról, szórakozásról, tanulásról, vagy utazásról.

A HP az „Everybody On” koncepciója szerint ezt a felhasználói élményt mindenki számára elérhetővé teszi. A vállalatok számára kínált szerver, tároló, hálózati, szoftver, biztonsági termékek és szolgáltatások olyan konvergens infrastruktúrát képeznek, amely révén a lehető legkönnyebb és legköltséghatékonyabb az informatikai rendszerek tervezése, telepítése és üzemeltetése.

A HP Magyarországon az elmúlt két évtizedben számos kis- és nagyvállalat, kormányzati, oktatási és egészségügyi intézmény, illetve egyéni felhasználó számára tette lehetővé az átmenetet a digitális korszakba. Hisszük, hogy a technológia mindenki számára elérhető eszközzé vált, amely hatékonyan segít a tanulásban, a munkában és az információszerzésben.

A vállalat számos magyar felsőoktatási intézet hallgatói és oktatói számára kínál ösztöndíj és kutatási lehetőséget, ugyanakkor nem csupán az informatikában, hanem a sportban, a művészetben és a környezetvédelem terén maradandót nyújtók számára is támogatást biztosítunk tehetségük kifejtéséhez.

  Globális karrierlehetőségek a HP-nál (X)  

Milyen stratégiát folytat a Hewlett-Packard Magyarországon a munkaerő-kiválasztás esetén?

A piac éllovasaként a HP folyamatosan keresi a legjobb szakembereket és a legkiválóbb ötleteket. Egy változatos és globális környezetet biztosítunk a dolgozók számára, amelyben ha valaki képes a kihívásokat keresni és a saját képességeinek határait feszegetni, akkor jól fogja magát érezni. Minden egyes jelöltet képességei, szakmai tapasztalata és meglévő értékrendszere alapján értékeljük.

Alapvető elvárás a nyitottság és ügyfélközpontúság, valamint az, hogy a jelölt képes legyen önálló és csapatmunkára, rendelkezzen jó kommunikációs készséggel, és gyorsan teljesítse a rá bízott feladatokat.

Minden szakterületre várjuk a társalgási szintű angol nyelvtudással rendelkező, energikus, frissdiplomás pályakezdők jelentkezését, ahol előnyt jelent a műszaki, közgazdasági diploma, valamint az egy-két éves szakirányú munkatapasztalat.
A munkaerő-kiválasztást többféle módszer együttes alkalmazása mentén végezzük, így a HP saját adatbázisa mellett külső információs bázisokat is igénybe veszünk, kutatjuk a szakembereket például a LinkedIn-en, a kiválasztott jelöltekkel telefonos előszűrést végzünk, majd személyes interjút folytatunk, amelyben az esetenként alkalmazott Assessment Center kritériumai is fontos szerepet kapnak, meghatározott pozíciók esetén pedig külső tanácsadó céget is bevonunk a kiválasztás folyamatába.

Melyek a jelenleg a legkeresettebb pozíciók a cégnél?

A legkeresettebb az értékesítő, konzultáns, IT fejlesztő pozíciók. A HP-nél jelenleg nagyon nagy igény van németül magas szinten beszélő, informatikai beállítottságú kollégák iránt.

Rendelkezik-e a vállalat kifejezetten a frissdiplomások számára lehetőségekkel?

Igen, rendszeresen nyílnak ilyen pozíciók számos területen, s a frissdiplomások is nagyra tartják a HP-t: a KarrierStart felmérés eredményeként a HP 2011-ben az IT szakterület terén a legnépszerűbb a pályakezdők véleménye szerint.

       Globális karrierlehetőségek a HP-nál        

Milyen képességekkel kell, hogy rendelkezzen az ideális munkaerő?

- Társalgási szintű angol nyelvtudás
- Készen áll az önálló és csapatmunkára
- Jó kommunikációs készség
- Átlátja az üzleti folyamatokat és jó tervező
- Ügyfélközpontú szemlélet
- Nyitottság, tanulási hajlandóság
- Rugalmasság

Ez manapság már közhelyszerű, de tapasztalatunk alapján nálunk nagy sikerrel pályázik egy nyitott, rugalmas, tanulni akaró jelölt, még akkor is, ha pályakezdő. A hozzáállás nagyon sokat számít.

A versenytársakhoz képest miben más, miben nyújt egyedi lehetőségeket a Hewlett-Packard a dolgozók számára?

A HP világ egyik legnagyobb informatikai cége, ebből adódóan sokféle karrier- és tanulási lehetőség tárulkozik a kollégák számára. A HP dinamikus, kreativitásra és új ötletekre nyitott munkakörnyezetet biztosít.

Munkatársaink nemzetközi környezetben dolgoznak, ez pedig nyelvgyakorlás szempontjából is jó lehetőséget biztosít a szakmai és üzleti kommunikációs nyelv elsajátítására.

Cégünknél a kiválóan teljesítő kollégákat versenyképes, teljesítményre ösztönző és azt elismerő kompenzáció jutalmazza. A cég munkakörtől függően rugalmas munkaidőre és otthoni munkavégzésre is lehetőséget biztosít.

Mennyiben segíti a vállalat a karriertervezést, van-e az egyéni fejlődést segítő program a dolgozóknak?

Saját oktatási portálunk révén a nálunk dolgozók üzleti igényeiknek és személyes érdeklődési körüknek megfelelő képzést választhatnak. A hozzánk belépő új dolgozókat orientációs tréninggel és programtervvel támogatjuk, amely a cég stratégiáját és a munkakörnyezet működését mutatja be, ezzel is elősegítjük a gyors beilleszkedést.

A Hewlett-Packard az önálló fejlődési útvonal megtervezésére bátorítja új és régi alkalmazottait, amelyet feletteseikkel megvitathatnak és egyeztethetnek. A fejlődés egyrészt személyes, virtuális vagy elektronikus képzések formájában valósul meg, de a legmeghatározóbb a mindennapok munkáján és sokrétű feladatokon keresztüli tanulás.

A HP munkatársai számára a belső munkahelyváltás lehetőségével is biztosítja a fejlődést, mivel munkatársaink karrierjüket a világ bármely pontján folytathatják. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák szakmai előmenetelének elősegítését a vezető és a HR osztály proaktívan támogatja. A cég méretéből és tevékenységének sokféleségéből adódóan számos belső karrierlehetőség van, amiket rendszeresen hirdetünk munkavállalóink felé és ösztönözzük is őket, hogy éljenek ezekkel.

Segítjük az alkalmazottainkat abban, hogy megvalósítsák önmagukat, felismerjék a lehetőségeiket és szlogenünk értelmében – Let’s do something amazing at HP! - valami elképesztőt hozzanak létre a HP-nál!