Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A következő egy évben leginkább az ipari szektorban terveznek létszámbővítést és fizetésemelést a munkáltatók, a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) többsége azonban nem tervezi új munkaerő felvételét - derült ki a K&H 500 kkv-vezető megkérdezésével készített bizalmi index felméréséből.

A magyar vállalkozások túlnyomó részének nem áll szándékában munkavállalót felvenni, döntő többségük (70-80 százalékuk) a jelenlegi munkavállalói létszámmal fog működni a következő egy évben.

Íme az állások!

- A gyártó cégek állásajánlatait itt találjuk, 1100-nál is többet! 

- CNC-forgácsoló, gépszerelő, hegesztő, gépkezelő és lakatos állásokat is kínálnak.

- Műszerészeknek, szerelőknek, karbantartóknak, illetve technikusoknak és műszakvezetőknek is kínálnak állást.

- Operátorok ilyen munkát találhatnak. Szakképzetlenek jelentkezését is várják

 - Az élelmiszeripar is sok szakember jelentkezését várja. 

- Rengeteg állást hirdetnek az autóiparban: például keresnek autószerelőt/karosszérialakatost és közlekedésmérnököket is. Vezetők és gyakornokok is találhatnak kedvükre való állást. Középfokú végzettséggel is kínálnak munkát a szektorban, diplomásoknak pedig ilyen munkalehetőségek közül válogathatnak.

- Mérnököknek ilyen pozíciókat hirdetnek.

- A szakmunkásoknak szóló összes állásajánlatot itt találjuk.

- Kereskedelmi területen ilyen munkákat kínálnak.

- A mezőgazdaság, környezet szektorban ezeket munkalehetőségeket böngészhetjük.

A munkaerő-felvételt tervező cégek aránya 24 százalékról 18 százalékra zsugorodott év eleje óta, és legtöbben csupán néhány főt terveznek felvenni. A kkv-szektorban tehát továbbra sem várható a foglalkoztatás látványos bővülése – mondta Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztályának vezetője.

Fizetésemelést terveznek és toboroznak

Hol lesz béremelés?

A fizetésemelést tervezők aránya nem változott év elejéhez képest, továbbra is a munkáltatók több mint harmada, 37 százalék tervezi. Átlagosan 3,7 százalékkal kaphatnak magasabb bért a munkavállalók a következő egy évben. Az ipari vállalkozások e tekintetben is kiemelkednek, a szektorban jóval az átlag fölött, csaknem minden második cég készül béremelésre.

Kovács Viktor Zoltán szerint feltehetően az áll az ipari vállalkozások fokozott munkaerőigényének, illetve fizetésemelési szándékának hátterében, hogy a statisztikai hivatal legfrissebb adata szerint "összességében jól megy az iparnak", májusban az ipari termelés volumene 9,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg 2016 első öt hónapjában összesen 3 százalékkal bővült a termelés az előző év azonos időszakához képest.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkaerő-felvétel, toborzás, állásajánlat, álláskeresés, munka, ipar, gyártás, kereskedelem