Erőteljesen, már 27 hónapja stabilan fejlődik a magyar ipar, a termelés 9,5 százalékkal nőtt tavaly novemberben - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a távirati irodának. Az a cél, hogy a jelenlegi 23 százalékról 30 százalékra emelkedjen az ipari termelés részaránya a magyar GDP-ben 2020-ra. Ezzel Magyarország Európa egyik legiparosodottabb állama lesz - mondta.

A húzóerőt leginkább a feldolgozóipar egyharmadát kitevő ágazata, a járműgyártás és a hozzá kapcsolódó ágazatok jelentették, de a többi alágazat is szép növekedést mutatott, és az élelmiszeripar is jól teljesített a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján.

Félezer állást kínál az autóipar

A járműgyártás 5,9 százalékponttal járult hozzá a feldolgozóipar növekedéséhez, az ágazat exportja 14,1 százalékkal nőtt az előző évhez képest, a teljes ipari export pedig több mint 10 százalékkal. Tovább nőtt a rendelésállomány is, ami biztos képet vetít előre az értékesítésről.

Az ipar további növekedése szempontjából Lepsényi István kiemelte a hitelezés erősítését, a rugalmas munkaerőpiac kialakítását, a bürokrácia további csökkentését, valamint a külföldi beruházások ösztönzését. Elsődleges feladatnak nevezte a kis- és közepes vállalatok (kkv) beszállítóvá válásának, és külpiacra jutásának elősegítését.

Íme az autóipari állások!

- Ilyen autóipari állásokat találhatunk középfokú végzettséggel, diplomásoknak pedig ilyen munkalehetőségeket kínálnak. Közlekedésmérnökök ilyen pozíciókat találhatnak.

- Autószerelő/karosszérialakatos, CNC-forgácsoló, gépszerelő, hegesztő és lakatos állásokat is kínálnak.

- A szakképzettség nélküli autóipari munkákat itt böngészhetjük. Részletek >>>

- A legtöbb állás teljes munkaidős, ám 4 és 6 órás pozíciók is vannak.

- Vezetők és gyakornokok is találhatnak kedvükre való állást.

- A legtöbb munkánál követelmény az angol nyelv ismerete.

- Budapesten kínálják a legtöbb állást, de Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, illetve Fejér megyében is sok munkalehetőség van.

- Az összes autóipari állást itt böngészhetjük!

- Magyarországon a járműgyártó vállalatok és beszállítóik többsége jelen van: az Audi Motor Hungaria Kft., a Magyar Suzuki Zrt., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az Opel Magyarország Kft. és számos autóipari beszállító keres jól képzett szakembereket.

A járműgyártáson túl az exportban számos kitörési lehetőséget lát az államtitkár a kkv-k számára, ezek közül az egészségipart, az orvosi berendezések gyártását vagy az élelmiszeripart emelte ki. A célkitűzés az, hogy a kkv-k 20 százaléka váljon exportképessé és minél több cég vállaljon kutatás-fejlesztési tevékenységet is.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: autóipar, gyártó cég, ipar, állásajánlat, álláskeresés