Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A hagyományoknak megfelelően idén is december első péntekén rendezték meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját. A nagyszabású rendezvényre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó és üzletember érkezett. A magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójáról származó legfontosabb tudnivalókat emeljük most ki olvasóinknak!

Karrierünk érdekében fontos ezeket az összefüggéseket is átlátnunk, mert ezáltal döntéseinket eredményesebben és hosszabb távra hozhatjuk meg – legyen szó akár előléptetési terveinkről, új állás kereséséről illetve pályamódosításról. Nézzük a legfontosabbakat!

- A jól teljesítő gazdaság 2016-ban is tovább élénkítette a munkaerőpiacot.

- Az eddigi adatok szerint az elmúlt egy év alatt a foglalkoztatás gyorsuló ütemben bővült.

- Fontos tény, hogy a növekedés a legfrissebb adatok szerint a hazai elsődleges munkaerőpiac bővülésének köszönhető.

 karriertervezés 

- Korszakhatárhoz érkeztünk: Magyarországon a munkanélküliségi ráta a 2010-es 11,6%-ról 4,7%-ra esett vissza. Összességében minden korábbinál többen dolgoznak hazánkban, a 2010-es kormányváltás óta 695 ezer fővel emelkedett a munkában állók száma.

- Ebben az évben pedig – szeptemberig – a nettó reálkeresetek évek óta nem tapasztalt mértékben, 7,6 százalékkal emelkedtek.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a bővülés további útja a termelékenység emelésén, a technológiai fejlesztéseken és a kapacitásbővítésen át vezet. Ehhez a célhoz magasan képzett munkavállalók és magas hozzáadott értéket előállítani képes vállalatok, vállalkozások tartoznak.Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter

Az Irinyi Terv, az újraiparosítás programja révén azt kívánjuk elérni – tudtuk meg a minisztertől –, hogy most, amikor a feltételek már megengedik, megteremtsük gazdaságunk hosszú távú növekedésének hajtóerejét. A terv akkor lesz sikeres, ha az ipari termelés minden szereplője számára egyrészt megteremti a fejlődés lehetőségét, másrészt ténylegesen nagyobb teljesítményre ösztönöz. A terv megvalósításához természetesen a szükséges pénzeszközöket is hozzárendeltük. Ide tartoznak az uniós támogatási programok, a tavaly óta létező nemzeti forrású nagyvállalati beruházási támogatás, és a beruházások megvalósítását gyorsító és támogató intézkedések.

Ahogy arról már hírt adtunk olvasóinknak, a közelmúltban megállapodás született a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről. A megkötött megállapodás hosszú évek óta az első olyan, amelyik hosszabb távra, hat éves időtartamra terjed ki. Az idén több mint 7 százalékkal nőttek a reálbérek. A következő két évben a béremeléseket a kormányzat a munkáltatói adóterhek csökkentésével is támogatja.

Ennek köszönhetően a munkáltatói adóterhek jelentős – két év alatt akár 7,5%-os – csökkentése mellett jövőre aranyérmesek leszünk az Unió társasági adómérték versenyében is – fűzte hozzá Varga Mihály.

A VOSZ elnöke, Demján Sándor szerint fontos lenne az is, hogy megvalósuljon a közszféra létszámcsökkentése.

A jövőben a kulcskérdés az lesz, hogy a magyar kkv-k képesek lesznek-e a szemléletváltásra, képesek lesznek-e kilépni a nemzetközi piacokra. A magyar gazdaság akkor lesz sikeres, ha nem csak azt mondhatjuk, hogy „Made in Hungary”, hanem azt is, hogy „Invented in Hungary”.

Ehhez munkánkkal mi is hozzátehetünk! Ha jelenleg nem találunk elég kihívást a feladatainkban, nézzünk körbe ITT és ITT is! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

 

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, előrelépés