Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Irodai környezet válogatja, hogy mennyire lehet lazítani nyáron a dress kódon, az alábbiakban bemutatott öltözködési irányelveket azonban a legtöbb esetben nem árt betartanunk:

"Business kreatív look" 30 fok felett

Mezi Melinda PR tanácsadó, protokoll szakértő szerint harminc fok felett az üzleti világban megengedett némi könnyítés, ilyenkor a napi munkavégzés ideje alatt általában a business formal helyett a business informal dress kód lép érvénybe, bizonyos esetekben pedig a business kreatív look szabályait érdemes követni.

Ez férfiak esetében azt jelenti, hogy megengedett a világosabb öltöny, bizonyos esetekben az elegáns nadrág világos, enyhén anyagában mintázott inggel és a nyakkendő elhagyásával.

A nőknél az elegáns szoknya/ nadrág és blúz viselete. Választhatók mintásabb, élénk színű blúzok és kiegészítők, például merészebb, de ízléses bizsuk, rafináltabb, de elegáns szabású természetes alapanyagú ruhák - fejtette ki a Plániel Communication protokoll szakértője.

Tiltólistán: a flip-flop papucs

Ha nem dolgozunk túl szigorú keretek között, a flip-flop papucsot akkor is hagyjuk otthon, hiszen hacsak nem fürdőruhával vagy fürdőnadrággal viseljük őket, minden szettet slampossá tesznek - hívja fel a figyelmet Tamás Anita, a Maxima divatszerkesztője. Léteznek sokkal kifinomultabb, szellős nyári lábbelik is: nőknek csinos, díszes telitalpú szandálok, férfiaknak stílusos mokaszinek - tette hozzá.

Nyáron az irodában

Óvatosan a rövidnadrággal

Tamás Anita divatszakértő szerint a nyári kánikulában a nők bátran viselhetnek rövidnadrágot, pláne azonos mintájú/színű blézerrel viselve, különösen, hogy ez a nyár egyik nagy trendje, a summer suit, azaz a nyári öltöny.

Ha a férfiakat nem kötelezi a munkahelyük hosszú nadrágra, akkor a rövid verzió kiválasztásánál figyeljenek annak stílusára: kerüljék a túl sportos, oldalán zsebes fazonokat - javasolja. Húzzanak inkább felhajtott szárút valamilyen klasszikus árnyalatban (bézs, sötétkék, szürke vagy fekete), és párosítsák azt hosszú ujjú inggel.

A szoknya hossza nyáron még kritikusabb pont. Mielőtt reggel elindulunk egy rövidebb szoknyában, üljünk és hajoljunk le benne tükör előtt, hogy lássuk, nem mutatunk-e majd magunkból túl sokat az irodában.

Harisnya helyett "air stocking"?

Mezi Melinda szerint ha minden tekintetben ápolt, egészséges nap-vagy szoláriumbarnított a láb, megengedett a harisnya mellőzése. Egy apró trükk, az air stocking használatával pedig a hölgyek megmenekülhetnek a kötelező nyári harisnyaviselés rémálmától, ezzel a pici "csellel" eleget téve a protokoll előírásainak még a legszörnyűbb kánikulában is - avat be a részletekbe a protokoll szakértő.

Az air stocking valójában nem más, mint egy "harisnya" spray formájában, amelyet ha a lábra fújunk, megtévesztően emlékeztet a nylonharisnyára.

Dobjuk el a rövid ujjú inget

A férfiak a rövid ujjú ingeket most és mindörökké felejtsék el: vagy tűrjék fel a hosszú ujjú inget, vagy válasszanak klasszikus galléros pólót - javasolja Tamás Anita divatszakértő. A felsőruházatnál a nők figyeljenek oda, hogy a melltartó maradjon alsónemű, azaz semmiképp se lógjon ki a ruhából, blúzból. Az pláne nem szép látvány, ha a melltartó mintája átüt a vékony felsőrészen!

Kerüljük a "szafari" érzést

Nyáron mindenki igyekszik világosítani a ruhatárán, ám a divatszakértő szerint a férfiaknál ez sokszor kimerül annyiban, hogy tetőtől-talpig keki vagy drapp árnyalatokba öltöznek, és ettől úgy festenek, mint a szafari vadászok. Persze van idén is afrikai trend, de a férfiak inkább egy örök érvényű divatirányzatra, a tengerész stílusra koncentráljanak: fehér- sötétkék- piros, ezzel nem lehet hibázni - árulja el a Tamás Anita.

Amikor kötelező a hivatalos öltözet

Mizi Melinda PR-és protokoll szakértő szerint azok az urak és hölgyek, akik bizonyos felsővezetői beosztásban tevékenykednek, komoly, esetleg nemzetközi ügyfélkörrel rendelkeznek, sajnos a nyári melegben is a formal dress kód szerint kívánatos, hogy öltözködjenek. A hivatalos alkalmakkor, tárgyalások alatt az alacsonyabb beosztású kollégáknak sem ajánlatos lazítani az öltözködési stíluson - véli.

Ez uraknak általában sötét vagy fekete öltöny, fehér hosszú ujjú ing, nyakkendő, az öltönyhöz illő hosszúszárú zokni, fekete fűzős bőrcipő. Az öltözetet kísérhetik szolid kiegészítők, például jegygyűrű, pecsétgyűrű ha szakmai, vagy egyéb jelentős elismerést szimbolizál, valamint a karóra. Hölgyeknek fekete, esetleg sötétkék kiskosztüm, bizonyos esetekben nadrágkösztüm, világos, fehér blúz, harisnya, elöl zárt magas sarkú/ körömcipő javasolt. A kiegészítők itt is legyenek szolidak, például jegy és kísérő gyűrű, hajadon esetén egy, maximum két elegáns gyűrű, visszafogott natúr smink, szolid nyaklánc.