Egy kutatás szerint Magyarországon a munkaadók 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nehezen talál megfelelő munkaerőt. A Manpower Tehetség Felméréséből az derült ki, hogy a legnehezebben szakmunkást tudnak felvenni, de sofőrből, mérnökből, könyvelőből és pénzügyi szakemberből is hiány tapasztalható.

A Profession.hu-n ilyen állásokat kínáltak 2015-ben:

1. könyvelő
2. fejlesztő
3. értékesítési munkatárs
4. elemző
5. IT munkatárs
6. értékesítő
7. gyakornok
8. raktáros
9. projektmenedzser
10. asszisztens
11. eladó
12. operátor
13. kontroller
14. gépkezelő

Ezek voltak az idén a legnépszerűbb állások!

Negyedével több pozícióból válogathatnak a munkakeresők, mint egy évvel korábban - derült ki a Profession.hu harmadik negyedéves jelentéséből. 29 százalékkal emelkedett az állásportálra feltöltött hirdetések száma. A hirdetési kategóriák listáját továbbra is a szakmunka vezette, amely az előző negyedévhez képest 22 százalékot növekedett, ezt az értékesítési és kereskedelemi, valamint a gyártás/termelés kategória követi.

A bolti eladók, az eladó-pénztárosok, a pékáru eladók, a hús eladók, a csemege és sajtpult eladók voltak a legkeresettebbek a harmadik negyedévben: 35 százalékkal több ilyen pozícióra kerestek munkavállalót a cégek, mint egy éve, és az előző negyedévhez képest is 29 százalékos a növekedés.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: munka, álláskeresés, állásajánlat, 2015, állásportál, Profession.hu