A magyar munkavállalók 67 százaléka szeretne az Audinál dolgozni, ezzel az eredménnyel a vállalat elnyerte hazánkban a legvonzóbb munkáltatónak járó Randstad Awardot. A világ legnagyobb független munkáltatói márka felmérése alapján a győri autógyár több szempontból is az élre került: a megkérdezettek szerint Magyarországon az Audira jellemző leginkább, hogy versenyképes bért és juttatásokat biztosít, hogy hosszú távon is garantálja a foglalkoztatást, illetve hogy megfelelő képzést nyújt az alkalmazottainak.

"Ha így értékelnek egy vállalatot, az azt jelenti, hogy a legjobb munkaerőből toborozhat, és így komoly versenyelőnyre tehet szert" - értékelte az eredményeket a díjátadó gálán Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója. Az első helyezettnek járó különleges trófeát, amely apró arany emberalakokból áll és a munkavállalók sokaságát jelképezi, az Audi Hungaria személyügyi marketingért és nemzetközi kiküldetésekért felelős vezetője, Manuela Meske-Schubert vette át.

Ezek Magyarország álommunkahelyei
(Kép forrása: vezess.hu)

A hazánkban első alkalommal végzett felmérés szerint a leginkább környezet- és társadalomtudatos munkaadónak a Mercedes-Benz, a legérdekesebb munkalehetőséget kínáló vállalatnak pedig az IBM bizonyult 2014-ben. A saját szektorában elért legjobb eredményért különdíjat kapott a Samsung Electronics, a Richter Gedeon, a Magyar Telekom és a Nestlé.

Az autóiparban akarunk a legtöbben dolgozni

A felmérés eredményei szerint az autóipari vállalatok még a telephelyüktől távol is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Audi számít a legvonzóbb munkahelynek még Dél-Dunántúlon is, a győri vállalatot csak a Mercedes-Benz tudta megelőzni Közép- és Észak-Magyarországon. A más szektorban tevékenykedő cégek közül a második helyig csak a Samsung Electronics és a Nokia tudott eljutni a Közép-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön.

A szektorokat tekintve minden demográfiai csoportban az autóipar a legnépszerűbb a magyar munkavállalók körében. A második-harmadik helyen már kevésbé egysíkú a kép: az alacsonyabb végzettségűek és a férfiak inkább a gyártás-termelés területén szeretnének elhelyezkedni, míg a magasabb végzettségűek, a nők és az idősebbek a gyógyszer- és vegyiparban helyezkednének el szívesebben. A nonprofit szektor elsősorban a fiatalok körében népszerű, akiknek különösen fontos, hogy érdekes munkát végezhessenek.

A fizetés dönt

A magyar munkavállalók 41 százaléka a fizetés alapján választ az állásajánlatok közül, csak minden 6. válaszadónál elsődleges szempont az, hogy a munkaadó hosszú távon is tudja-e garantálni a foglalkoztatást.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"Ez nem magyar sajátosság, globális szinten hasonló tendenciák figyelhetők meg. A válság idején a foglalkoztatás biztonsága a legfontosabb szempont, míg a gazdasági fellendüléskor az emberek mindinkább a fizetésre koncentrálnak" - tette hozzá Baja Sándor.

A Randstad Award 2014 magyar díjazottai:

Magyarország legvonzóbb munkaadója: Audi
Leginkább környezet- és társadalomtudatos vállalat: Mercedes-Benz
Legérdekesebb munkatartalommal rendelkező és Legjobb karrierlehetőségeket kínáló vállalat: IBM

Legvonzóbb munkaadó különdíjak:

- Ipari termelő kategória: Samsung Electronics
- Gyógyszer- és vegyipar kategória: Richter Gedeon
- Energetikai, közüzemi és távközlési kategória: Magyar Telekom
- FMCG kategória: Nestlé

A 20 legvonzóbb vállalat Magyarországon 2014-ben:

1. Audi Hungaria (67%)
2. Mercedes-Benz (64%)
3. IBM (59%)
4. Samsung Electronics (57%)
5. Nokia (54%)
6. Bosch (54%)
7. Nestlé (53%)
8. Continental Automotive (47%)
9. GE General Electric (46%)
10. Richter Gedeon (45%)
11. IT Services (44%)
12. Magyar Telekom (43%)
13. MOL (42%)
14. Honvédelmi Minisztérium (41%)
15. Pick (40%)
16. Egis (40%)
17. Michelin (38%)
18. Suzuki (37%)
19. Teva (36%)
20. Grundfos (36%)

(Zárójelben a vállalatot ismerő válaszadók közül azoknak az aránya látható, akik szeretnének az adott munkáltatónál dolgozni. A cég nevére kattintva az állásajánlataikat láthatjuk.)

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, munkahely, legvonzóbb, álláskeresés