A kis-, közepes és nagyvállalat, valamint közigazgatás kategóriákban vehették át az elismerést a munkavállalói egészségmegőrzés érdekében tett erőfeszítéseikért a nyertesek.

A Legfitteb Munkahely Díj nyertesei 2014-ben:

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Kisvállalat kategória: Sz+C Stúdió Kft.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Középvállalat kategória: HBO Holding Zrt.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Nagyvállalat kategória: Unilever Magyarország
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Közigazgatás kategória: Igazságügyi Minisztérium

Ezek a legfittebb munkahelyek

A kisvállalat kategóriában első helyezést elért Sz+C Stúdiónál többek között bevezették a munkahelyi tai chit, a középvállalati kategória győztese, az HBO vezetői elkötelezettségét pedig mi sem példázza jobban, mint a saját edzőterem, melyet a kollégák számára tartanak fenn.

A nagyvállalat kategóriában diadalmaskodó Unilever komplex egészségmegőrző programja annyira hatásos, hogy a hiányzásos napok száma évente mindössze 3,4, az országos 8 napos átlaghoz képest.

A közigazgatási kategória nyertese az Igazságügyi Minisztérium és a Kancellária Sportegyesület lett. Az immár több száz minisztériumi tagot számláló egylet munkájának köszönhetően az Igazságügyi Minisztérium dolgozói 87 százalékának élete szerves részét képezi a sport.

"Számos nemzetközi példa bizonyítja, hogy a munkavállalók egészségének támogatása akár 80 százalékkal is megnövelheti a termelékenységet és jelentősen csökkenti a hiányzások mértékét. A programmal többek között ezekre az egyértelmű gazdasági előnyökre is szeretnénk felhívni a munkáltatók figyelmét" - nyilatkozta a díj alapítója, Czakó Márton.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A díjátadót megelőző előadásában a program szakmai vezetője, dr. Szabó Ágnes egyetemi adjunktus kiemelte, hogy tavaly Magyarországon a munkavállalók mindössze 17 százaléka tapasztalt olyan rendszeres programot munkahelyén, amely testi-lelki jólétét támogatja.

Az idei felméréshez szakmai támogatóként az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (OEFI) is csatlakozott. A Legfittebb Munkahely Felmérésen résztvevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kapnak dolgozóik fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen, valamint tanácsadásban is részesülhetnek.

A tavaly alapított Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj célja, hogy feltérképezze a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját, feltárja a fejlesztendő területeket és cselekvésre ösztönözze a munkavállalókat és munkáltatókat egyaránt.

enlightened Íme azok az állásajánlatok, amelyeknél ingyenes sportolási lehetőség is szerepel a felkínált béren kívüli juttatásokban!
enlightened Ezek a munkaadók egészségpénztárt kínálnak a leendő kollégáknak!
enlightened Munkahelyek, ahol edzőterem is várja a dolgozót!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, egészség, juttatás, díj, elismerés, sport