Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A vállalati ranglétrán fent elhelyezkedő vezetők lényegesen kevesebb stressznek vannak kitéve, mint beosztottjaik, illetve a relatív magas stresszt jutalmazó tényezők kompenzálják - állítja David Rock a Harvard Business Review blogján egy, a Stanford Egyetemen végzett kutatásra hivatkozva. Az idegkutatással foglalkozó szerző szerint saját tudományterülete eredményei is megerősítik a fenti állítást.

A vezetőket nagymértékben motiválják azok a tényezők, amiket az úgynevezett SCARF modell tartalmaz: Status (státusz), Certainty (bizonyosság), Autonomy (autonómia), Relatedness (kapcsolódás), Fairness (igazságosság). Tehát lehet, hogy sok a stressz a hierarchia tetején, de azt kompenzálni tudja a SCARF modell több jutalmazó tényezője - állítják a kutatók.

A felső vezetők nagyobb biztonságban vannak

A kedvező fizetési csomagok, a menedzserszerződések és a vagyoni helyzet az átlagemberhez képest jelentősen nagyobb biztonságot jelentenek számukra. Lényegesen több autonómiával rendelkeznek, mint az alacsonyabb szervezeti szinten dolgozó vezetőtársaik. Végül pedig a vállalaton belüli igazságtalanságokból is sokkal kevesebb jut nekik, mint a középvezetőknek.

Ez a legstresszesebb munkakör

David Rock következtetése az, hogy a felső vezetőknek nem a saját stressz szintjük csökkentésével kell elsősorban foglalkozniuk, hanem azzal, hogy a köztes vezetői rétegeknek segítsenek ebben, akik még a nyaralásra is magukkal viszik telefonjukat, ellenőrizgetik e-mailjüket. A nemzetközi trend a felső vezetők körében pont ellentétes - állítja a cikk írója.

Mások helyzetét is pozitívabbnak gondolják

Ám nem feltétlenül veszik észre a középvezetőkkel kapcsolatos stresszproblémát a felső vezetők. Mivel ők maguk pozitívak, mások helyzetét is pozitívabbnak gondolják. Számos kutatás igazolja, hogy a magasabb státusz többnyire érzéketlenebbé tesz a szociális problémákkal kapcsolatban.

A felső vezetőkre jutó gondolkodnivaló mennyisége is megnehezíti, hogy mások helyzetébe beleéljék magukat, és arra is hajlamossá teszi őket, hogy hamis feltételezésekbe bocsátkozzanak mások érzéseivel kapcsolatban.

Miért nehéz a középvezetőnek?

A középvezetők hidat képeznek a felső vezetés és a beosztottak között, nem mindegy, hogy melyik irányba lojálisak (aki kívülről érkezett, általában felfelé, aki viszont kiemelkedett a többi munkás közül, lefelé húz). Az, hogy mind a két irányba meg kell megfelelniük, nagy nyomást helyez a vállukra - tudtuk meg a közelmúltban megrendezett Profession.hu HR-konferencián.

A jó kommunikáció, a megfelelő vezető-beosztott viszony megelőzheti a dolgozók frusztráltságának kialakulását. A főnöknek úgy kell beszélnie a munkásokhoz, hogy érezzék: érdekli a sorsuk, ismeri a helyzetet és velük van - mondta a rendezvényen Szvetelszky Zsuzsanna szociológus és pletykakutató.