Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A rendezvényre képző intézmények is megjelentek, akik felnőttképzési információkkal, és különböző lehetőségekkel segítették az érdeklődő munkakeresőket kijutni a kellemetlené vált egzisztenciális helyzetükből. Az állásajánlatok mellett alapítványok és non-profit szervezetek is megjelentek, hogy a látogatókat tanácsadással, segítségnyújtással, hasznos információkkal lássák el. Így aki elment az állásbörzére nem csak ajánlatokat, információkat is kaphatott a mai munkaerő-piaci viszonyokról, azok várható hatásairól.

Az állásbörzén nagy sikere volt a próbainterjúnak is - számolt be Dudás Istvánné az I., a II. és a III. kerületi kirendeltségek vezetője és a rendezvény szerezője. Egy elkülönített részen ugyanis - szakember vezetésével - kipróbálhatták az érdeklődők, hogy mi vár rájuk egy éles interjúhelyzetben. A látogatókat, így az álláskeresők előzetesen ellenőrizhetik felkészültségüket és szerezhetnek egy tét nélküli tapasztalatot az állásinterjúról.
Az előadásokat is szívesen látogatták az érdeklődők, de azért inkább a munkaadók standjainál csoportosultak kisebb tömegekké. Mindenféle területről érkeztek ajánlatok kerestek: adatrögzítőt, értékesítőt, adminisztrátort, varrónőt, festőt, TB ügyintézőt, péket, hentest, buszvezetőt, sőt még a Magyar Honvédség is telepített egy mobil toborzóirodát a börzére.

Állásbörze

Mindenki itt van

A rendezvény sikerét a szervezők abban látják, hogy itt nem specializálják magukat egy-egy szakmára, nem kötik diplomához a részvételt, ellenben az álláskeresőt teljes vertikumát várják és igyekeznek a kedvükbe járni. Így, a munkaadók a munkaerőpiac minden területéről érkeznek (állami szférából, kereskedelemből, gyártás - termelés területéről, illetve különböző adminisztratív területekről), ahogy az érdeklődők is lefedik a teljes munkaerő-piacot.
Az állásbörzén, a korábbi évek tapasztalatai szerint ismét nagy számban jelentek meg a középfokú végzettségű, és diplomás, a szakképzettségi skála széles spektrumán jelen lévő álláskeresők, így több száz érdeklődővel kerülhettek kapcsolatba a résztvevő munkáltatók, valamint a felnőttképzési információkkal és különböző támogatási lehetőségekkel megjelenő képző intézmények.
A kezdeményezés sikere bizonyítja, hogy megfelelő fórum szervezésével meggyorsítható a munkaerő áthelyezése, lerövidíthető a betöltetlen pozíciók feltöltésének ideje is.


Szerző: Hajós Dániel

Fotó: profimedia.hu