Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A KÉSZ Csoport vezérigazgatója szerint az iparág nagyobb szereplőinek most ez az egyik legfontosabb feladata, hogy ne csak otthon, hanem itthon is tartsa az értékes munkaerőt, hiszen a gazdaság újraindításában fontos szerepük lesz a nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő magyar szakembereknek. 

Elegendő lehet az építőiparnak szánt állami támogatás, hiszen a partner ágazatok támogatása is ugyan olyan fontos most az iparág szempontjából – ők is beruházók az állam mellett. Ezzel szinten lehet tartani azoknak a vállalatoknak a stabilitását, akik képesek és tudnak dolgozni, és eddig is részt vettek az ország építésében. Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója szerint ezért az ágazatnak a maga módján kell most segítenie a jövő céljait és a gazdaság újraindítását, amelynek fontos pillérei lesznek a külföldről hazaérkezett szakemberek.  

„Az elmúlt hetekben látszik, hogy ahogy világszerte, hazánkban is jól működik a #maradjotthon kampány, amit a KÉSZ Csoport is támogat, hiszen több, mint 500 irodai dolgozónk végzi munkáját home office-ból a járvány hazai megjelenése óta. Emellett, viszont hasonlóan fontosnak érezzük a #maradjitthon üzenetet is, hiszen akik most hazaérkeztek a járvány miatt, most a hazájukban, a családjuk mellett vannak a legnagyobb biztonságban. Nekik szeretnénk most bebizonyítani, hogy ezen nem kell feltétlenül változtatniuk, itthon is hatalmas szükség van rájuk, és akár a KÉSZ Csoportnál is megtalálhatják számításaikat a fizikai vagy szellemi szakemberek is. Most nem halat, hálót kell osztani, és ez minden szinten igaz” – jegyezte meg Vida Tamás.

Iparági adatok szerint 2008 óta az elmúlt években mintegy 30 ezer építőipari szakmunkás és mérnök helyezkedett el külföldön - döntően Nyugat-Európában, és a becslések szerint ennek 15-20 százaléka jött haza a járványhelyzet miatt. 

A KÉSZ Csoport külföldön és itthon jelenleg közel 120 projekten dolgozik egyszerre. Ebből a járványhelyzet óta 6-ot kellett leállítani, az idei várt 200 milliárdos árbevételük az előzetes kalkulációk szerint 20-30 százalékkal csökkenhet.  A válsághelyzet ellenére is stabil magyar vállalatcsoportnál az utóbbi időszakban több prevenciós intézkedést is bevezettek, például vezetői hozzájárulásként kockázati válságalapot hoztak létre és „boldogulási alapbért” vezetnek be.  

Szakembereket jelenleg is országosan, számos iparágban keresnek

Az építőiparban több, mint 200 állás között válogathatunk. 

Szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

Egyéb szempontok érdekelnek minket? Keressünk személyre szabott beállításaink szerint!

Ha a járvány miatt veszítettük el a munkánkat, itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

Amennyiben, szeretnénk minél hamarabb elhelyezkedni, kattintsunk ide a mentőöv állásokért.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, építőipar, lehetőség, jövő