Itthon a munkaképes korosztályban a férfiak 63,6 százalékának van állása, míg a nők körében 52,6 százalék ez az arány, ráadásul életük során átlagosan 4 évvel kevesebbet töltenek munkában - derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hazai és nemzetközi statisztikákat feldolgozó nőnapi elemzéséből.

Alacsonyabb a nők bére

A magyar nők átlagkeresete a férfi fizetések 82 százalékát teszi ki (vásárlóerő-partitáson mérve) - olvashatjuk a biztosító tanulmányában. Bár a férfiak és nők jövedelmének egymáshoz mért aránya megfelel az uniós átlagnak, a magyar nők átlagfizetése alig haladja meg az európai nők átlagjövedelmének a felét. Az öregségi nyugdíjak esetében is a férfiak javára tapasztalható eltérés: a nők átlagosan 13 százalékkal, mintegy 16 ezer forinttal kevesebb nyugdíjat kaptak 2014-ben, mint a férfiak.

A nemek közti keresetkülönbségről tavaly megjelent, az Eurostat 2012-es adataira támaszkodó uniós kiadvány szerint a 28 tagú EU-ban átlag 16,4 százalék az eltérés a férfiak és a nők keresete között - írja a vg.hu. A szórás elég nagy: Szlovéniában például 2,5 százalékos ez a rés, míg Észtországban a nők 30 százalékkal kisebb javadalmazást kapnak, mint a férfiak. Hat-hat olyan tagállam van, ahol 10 százalék alatti, illetve 20 százalék fölötti a különbség - utóbbi csoportba tartozik például Németország és Ausztria mellett Magyarország is.

Ennyivel keres kevesebbet egy nő

"Bár a diplomával rendelkezők többsége Magyarországon ma már nő, jellemzően még felső vezetőként is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Ennek magyarázata azonban részben a saját gyengébb érdekérvényesítő képességükben keresendő, és abban, hogy a társadalmi sztereotípiák valójában az ő fejükben is működnek" - mondta a gazdasági lapnak Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (SZTMSZ) elnöke. A szakértő szerint az is közrejátszik ebben, hogy a nők közül sokan nem az elsődleges családfenntartók, emiatt kompromisszumkészebbek a bértárgyalásnál. Közvetve ugyan, de annak is hatása van a nők munkaerő-piaci helyzetére, hogy a politikai elitben rendkívül kevés a nő - tette hozzá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Női vállalkozások, vállalkozó nők című rendezvényén hangsúlyozta: egyáltalán nem teljes a női esélyegyenlőség a gyakorlatban, sok még a tennivaló a nők jövedelmi helyzetével, gazdasági, társadalmi, politikai életben betöltött szerepével kapcsolatban - írta az MTI.

Így segítenék a nőket

A KSH adatai szerint a munkában álló nők száma már harmadik hónapja meghaladja az 1,9 milliót, Magyarországon ilyen magas számot a rendszerváltoztatás óta nem mértek.

Több családpolitikai intézkedéssel javították a nők munkába állásának lehetőségeit, valamint igyekeztek segíteni azt is, hogy a vállalkozásokon keresztül is megkapják ezt a lehetőséget.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a munkahelyvédelmi akció keretében az elmúlt év végére már 412 ezer nő után vettek igénybe járulékkedvezményt a munkaadók. A kedvezményezettek közül 40 ezer gyedről vagy gyesről visszatérő édesanya volt. A gyed extra is sikeres intézkedés volt, segítségével 16 ezren tudtak visszatérni a munkába.

Ennyivel keres kevesebbet egy nőA kisgyermekes nők számára az atipikus munkák lehetnek megfelelőek. A Profession.hu-n ilyen részmunkaidős állásokat találhatunk! A távmunkákat pedig ITT böngészhetjük!

Tarlós István, Budapest főpolgármestere a BVK rendezvényén kiemelte: a gazdaság szereplőinek, a döntéshozóknak fel kell ismerniük, hogy érdekükben áll a női vállalkozások támogatása. A nők érvényesülése a munkaerőpiacon nem csupán esélyegyenlőségi kérdés, hanem a versenyképességet döntően befolyásoló tényező. Számos kutatás bizonyítja ugyanis, hogy a női vállalkozások több vonatkozásban hatékonyabbak, mint a nem nők által vezetett társaság - mondta. Az olyan tulajdonságok, mint a szervezőképesség, precizitás, konfliktuskezelés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nők által alapított társaságok hosszabban és stabilabban működnek.

Miért március 8-án van nőnap?

New York utcáin 1857. március 8-án emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követelő textilipari nődolgozók tüntettek. Más források szerint 1908-ban e napon egy tűzesetben halálát lelt 127 munkásnő emléke indította el a követelést, hogy évente egy nap szóljon a dolgozó nőkről.

A legtöbb országban a XX. század elején erősödtek föl a nők követelései szociális és gazdasági jogaik kiszélesítésére, a foglalkoztatásban, a bérezésben érvényesülő hátrányos megkülönböztetésük megszüntetésére.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

1909-ben az Egyesült Államokban az első nemzeti nőnapot február utolsó vasárnapján, 28-án rendezték meg. 1911. március 19-én Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban tartották meg a világon először a nemzetközi nőnapot.

A végleges dátumot, március 8-át az 1917-es oroszországi nőtüntetés véste kőbe. Néhány napon belül lemondott a cár, győzött a bolsevik forradalom, az új szovjet kormány pedig szavazati jogot biztosított a nőknek. Ettől kezdve a nemzetközi nőnap dátuma március 8. lett. Magyarországon a Rákosi-diktatúrában vált kötelező ünneppé, ám időközben átalakult: eleinte a munkásasszonyok dicsőítéséről szólt, mára tisztelgéssé vált a női nem képviselői előtt.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: női munka, gyes, gyed, álláskeresés, munka, nőnap, fizetés, bérkülönbség