Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy most meghirdetett, 12 milliárd forintos program alapozza majd meg a szociális életpálya bevezetését. Ennek a térítésmentes képzési, továbbképzési rendszer elindítása a legfontosabb eleme - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A négy évre szóló humánerőforrás-fejlesztési projekt célja az, hogy a szociális ágazatban jól képzett szakemberek dolgozzanak és javuljon a szolgáltatások minősége. A továbbképzések mellett kétszintű szociálisvezető-képzéseket, nevelőszülői oktatást, valamint a területen dolgozók számára a - kiégés megelőzésére - lelki egészséggondozást is tartanak majd.

A szociális ágazatban jelenleg 90 ezernél többen dolgoznak, közülük mintegy 73 ezren szakmai munkakörökben.

Íme az állások!

- Szociális területen ilyen munkalehetőségeket kínálnak.

- Szociális gondozóknak és szociális munkásoknak is kínálnak állásokat. Személyi segítőt is keresnek.

- Idősek otthonába is várnak jelentkezőket.

- A legtöbb szociális szakembert Budapestre keresik, de Pest, Vas, illetve Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megyében is sok állást kínálnak.

- Külföldre idősgondozók jelentkezését várják.

- Középfokú végzettséggel, valamint főiskolai és egyetemi diplomával is találhatunk állást.

- Sok pozícióhoz nem kérnek nyelvtudást. Angol, illetve német nyelvismeret előnyt jelent.

- Pályakezdők jelentkezését is várják.

- Részmunkaidős állásokat és szakmai gyakorlatot is kínálnak.

Életpálya a szociális területen dolgozóknak

Változások is várhatók

Januártól a gyermekvédelmi jelzőrendszer további erősítésére készülnek, valamint a szülők együttműködési kötelezettségét is erősíteni akarják - tette hozzá az államtitkár.

Czibere Károly szólt a nagy létszámú intézményekben élő fogyatékos emberek úgynevezett kitagolási programjáról is, amelynek lényege, hogy az érintettek családiasabb környezetben élhessenek, ehhez egy támogatott lakhatási programot működtetnek. A következő években 4000 fogyatékos ember költözhetne ki a nagy intézményekből, erre a célra 36 milliárd forintot fordítanak. Elmondta, a programot megújítják, kiemelten odafigyelnek arra, hogy a kiköltözőket megfelelő szolgáltatási háló vegye körbe, ne egy újabb elszigetelt környezet.

Arról is beszélt, hogy a tervek szerint az idősotthonok 50 ezres férőhelyszámán belül 3-5 ezer helyen új típusú szolgáltatást alakítanának ki, amely "közelebb állna az egészségügyi krónikus ellátáshoz". Ez a szolgáltatás átmenetet képezne a hagyományos bentlakásos szociális gondozás és az egészségügyi ellátás között.

Korszerűsítették a házi segítségnyújtást

Budapest I. kerületének önkormányzata korszerűsítette a házi segítségnyújtást, ennek részeként modern készüléket kaphat 200 rászoruló, főként idős ember, és megnövelték a szociális központ riasztható gondozói létszámát. Az új rendszert Nagy Gábor Tamás, a kerület polgármestere indította el a közelmúltban.

A Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központnak korábban 50 elavult készüléke volt, ezeket váltották ki most, és négyszerezték meg a kapacitást. Az új készülék kétirányú kommunikációra alkalmas, az SOS gomb pedig azonnal a 0-24 órás diszpécserközpontba jelez. A beépített GPS-jeladó kül- és beltéren is pontos helymeghatározásra képes, emellett a készülék egy úgynevezett elesés-érzékelővel rendelkezik, amely automatikus riasztást küld a központba.

Súlyos baleset esetén a diszpécserközpont azonnal indítja a mentőszolgálatot és értesíti a hozzátartozókat. Amennyiben a probléma megoldásához gondozói segítségre van szükség, akkor az önkormányzat munkatársai 30 percen belül megérkeznek az idős ember otthonába - olvashatjuk a közleményben.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: szociális, munka, állásajánlat, álláskeresés, életpálya