Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Megközelítette az egymilliót Németországban a betöltendő állások száma az idei második negyedévben a szövetségi munkaügyi ügynökség kutatóintézetének (IAB) adatai szerint.

Az ország nyugati részén 767 ezer betöltetlen állás volt, a keleti tartományokban - a volt NDK területén - pedig 218 ezer - mutatta ki az IAB mintegy 9000 vállalat és egyéb munkaadó megkérdezése alapján.

Íme a németországi állások!

- Közel száz állást kínálnak Németországban

- Rengeteg szakmunkást keresnek a német munkaadók, és fizikai és segédmunkákat is hirdetnek.

- Az egészségügybe, gyógyszeriparba ilyen szakembereket keresnek, emellett például az oktatás-kutatás területére is kínálnak állást a munkaadók.

- Építőipari, vendéglátó-ipari, valamint gyártó cégek állásajánlatai között is keresgélhetünk.

- Az általános iskolát végezetteknek, is kínálnak állást.

- Diplomás munkavállalók, többek között a mérnökök ilyen állásokat találhatnak.

- Az állások nagy részéhez szükséges a német nyelv ismerete, ám vannak olyan pozíciók is, amelynél nem kérnek nyelvtudást.

- Részmunkaidős állás is van. 

- A legjobban fizető állások között is sok németországit találhatunk. 

Egymillió állásra várnak jelentkezőket a németek

Nagymértékben emelkedett a munkaerőigény az oktatás, képzés területén, a második negyedévben 45 ezer munkahelyre kerestek jelentkezőt, az egy évvel korábbi 32 ezer után. A növekedés fontos tényezője a tanárok iránti kereslet erősödése, ami a menekültek bevándorlásának tulajdonítható - emelte ki Alexander Kubis, az IAB kutatója.

A szövetségi munkaügyi ügynökségnél (BA) regisztrált munkanélküliek száma a legutóbbi, júliusi adatok szerint 2,661 millió, egy év alatt 112 ezerrel csökkent a számuk. A munkanélküliségi ráta 6 százalékos.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: külföldi munka, Németország, álláskeresés, állásajánlat