Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Idén, az őszi állásbörzék látogatói rekorddal kezdtek, ha a Corvinus Egyetem házi statisztikáit nézzük, ugyanis ők a november közepén rendezett börzéjükön 12.000 látogatót regisztráltak. Ez a szám még tavasszal is kiemelkedőnek számít, amikor hagyományosan több az érdeklődő - számolt be Andrási Mónika a Corvinus Egyetem karrier irodájának igazgatónője. Az állásbörze szervezője szerint ez a kiugróan nagy érdeklődés a recesszió munkaerő-piaci hatásának tulajdonítható. Ennek köszönhető, hogy a tavalyi évhez viszonyítva 30%-al kevesebb munkaadó nyitott standot a kétnapos rendezvényen. Az óvatos távolmaradás és tartózkodás jellemezte a kiállítókat, akik harmadannyi szabad pozíciót kínáltak, mint egy évvel ezelőtt. Ez drasztikus visszaesés, ugyanis az eddigi - megközelítőleg - 3000 állás helyett a mostani mennyiség az ezret sem lépte át. Ez nagy probléma - panaszolja Andrási Mónika, aki ennek ellenére különösen sikeresnek ítéli a KarrierExpo nevű integrált állásbörzéjüket.

Szabó Mária a Műegyetemi Állásbörze marketing - PR vezetője szinte kísértetiesen ugyanerről számolt be. A Műegyetemi Állásbörzén is - a tavaszi rendezvényhez viszonyítva - harminc százalékkal kevesebb, 102 kiállító foglalt standot. A szabad pozíciók tekintetében is visszaesést hozott az ősz, mert valamivel több, mint 1200 állást pályázhattak meg a látogatók, akik a Corvinus Egyetem Állásbörzéjéhez hasonlóan tizenkétezren voltak.
Mindenképpen különbséget jelent az eddigi állásbörzéken megszokottakhoz - mondta Szabó Mária -, hogy a Műegyetemen ősszel megjelentek az első külföldi állásajánlatok. Holland, Francia, Svéd vállalatok kínáltak szabad pozíciókat és örömmel konstatálták a magyar friss diplomások rugalmasságát. Ugyanis idén a megkérdezettek 15% - vallotta, hogy komolyan foglalkoztatja a külföldi munka lehetősége. Tavaly még csak a látogatók 5% nyilatkozott így.

Dübörögtek az állásbörzék

Mindenkinek érdemes ellátogatni

Az első őszi állásbörzék sikere nagymértékben nem csak arról árulkodik, hogy az egyetemisták, friss diplomások, vagy pályakezdők körében felpezsdült az érdeklődés, hanem a munkaerőpiac egészének állapotáról beszél. Noha erre vonatkozólag nem készültek konkrét statisztikák, a nagy számok törvénye miatt biztos, hogy szinte minden korosztály képviseltette magát. Természetesen, nem csak a friss diplomás korosztálynak volt érdemes ellátogatni az állásbörzére - mondta Andrási Mónika - mert a kiállító munkaadók nem csak erre a korosztályra gondoltak. Azzal, hogy egy vállalat kivonul egy fiataloknak meghirdetett állásbörzére, visz a tarsolyába komolyabb pozíciókat is. Ennek oka egyszerűen az, hogy ott a pavilonnál a cég vezetői, tanácsadói pontosan ismerik a szükségleteket. Így könnyen és logikusan fordul elő az, hogy egy érdeklődőt, noha ő a kiírás egyetlen paraméterének sem felelt meg, kapott egy konkrét állásajánlatot. Így járt Kováts Károly is, aki tavaly ősszel a Műegyetemi Állásbörzén kapott egy ajánlatot, pedig egyetlen rászabott pozíciót sem hoztak magukkal. Egyszerűen felvették az adataimat, adtak egy e-mail címet, ahová postáztam egy önéletrajzot és egy hét múlva már a cég egyenruhájában dolgoztam - mondja nevetve Károly, aki egyáltalán nem ezzel a szándékkal ment ki az állásbörzére.