Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Tatabányán és Budapesten működő főiskola 2012-től pénzügyi garanciát vállal képzéseiért. Ha pedig nem tudnak elhelyezkedni, átképzést biztosít, vagy visszatéríti a tandíj egy részét.

Ha a hallgató teljesíti a képzés feltételeit, a főiskola karrierközpontja munkahelykereséssel segíti a végzés után fél évig – mondta el Tóth Gábor, az intézmény stratégiai főigazgatója az MTI-nek. Ha álláskeresése hat hónapig sikertelen, térítésmentesen átképzést biztosítanak a diákkal közösen kiválasztott felnőttképzési programra, vagy a hallgató az eredeti szakjának egy szemeszterre járó költségtérítési összegét egyben, álláskeresési támogatásként megkaphatja.

A főiskola felvételi információs irodát nyitott Budapesten és Tatabányán. Az érdeklődők nem csak az Edutus képzéseiről kapnak tájékoztatást, a kihelyezett tanulmányi osztály munkatársai a teljes felvételi eljárásban segítenek, bármelyik intézménybe jelentkezzen is a diák.

A főigazgató elmondta: mivel az Edutus nem állami intézmény, a főiskola kimaradt a teljes vagy részösztöndíjas támogatásból. Ez azonban nem érintette annyira érzékenyen az intézményt, mint a többi nagy állami képzőhelyet, mert itt korábban is csak 20 százalék volt az államilag támogatott férőhelyek száma.

A hallgatók anyagi terheinek csökkentésére a főiskola a ledolgozható tandíj programja mellett tehetséggondozó programokat indított, amelyekkel a diákok képzését leendő munkaadóik támogatják, illetve az elsőévesek nem szorulnak diákhitel felvételére, mert az általuk megszerezhető források a teljes finanszírozás mértékét is elérhetik. A ledolgozható tandíj rendszerében az elsőéveseket az intézmény iskolaszövetkezete a főiskolával kapcsolatban álló vállalkozásokhoz közvetíti ki. Munkájukért iskolaszövetkezeti bért kapnak, amelyből a tanulmányaikat finanszírozhatják.

Az Edutus Főiskola a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és a budapesti Harsányi János Főiskola egyesülésével jött létre 2011 októberében. A tatabányai központú intézmény mintegy háromezer hallgatóval működik, az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. fenntartásában. A főiskola gazdasági és műszaki területen képez szakembereket nappali és levelező tagozaton.