Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ösztöndíj-programot hirdetett ezen a héten a Diákhitel Központ, melyre szeptember 26-ig várja a hallgatók jelentkezését. Megtudtuk, hogy a juttatásra minden olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista, főiskolás jelentkezhet, aki hatályos diákhitel szerződéssel rendelkezik. A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy az adott hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve. Nyelvvizsgák, kutatóimunka, közéleti tevékenység és sport eredmény plusz pontokat hozhat. A 14 győztes pályázó egy tanéven keresztül havi 70 ezer forintot kap.

A most útjára indított ösztöndíj program célja kifejezetten a diákhitellel rendelkező egyetemi, főiskolai hallgatók ösztöndíjjal történő támogatása a 2016/17-es tanév alatt (két egymást követő tanulmányi félévben, azaz 10 hónap időtartamban). Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, illetve az előző két lezárt félévben a legalább 4,00-es súlyozott tanulmányi átlag is. Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a felsőoktatási intézmény által kitöltött hallgatói jogviszony igazolását az előző két tanulmányi félévről, a diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló index-másolatot, illetve a plusz pontokat igazoló dokumentumokat.

A diákmunkákra is nagy igény van. Most számos cég és lehetőség vár azokra, akik jól tudják: a későbbi elhelyezkedésükhöz kincset ér bármilyen munkatapasztalat, amit az önéletrajzban fel lehet tüntetni.

Diákoknak: így lehet pénzt keresni!

DIÁKMUNKA LEHETŐSÉGEK EZEN A HÉTEN:

-          Szép számban keresnek fizikai, segéd, betanított munkára diákokat itt, ide értendőek az éttermi dolgozó, a hegesztő, a szakács, a szerelő és a pultos kisegítő állások is.

-          Szakmunka jellegű pénzkereseti lehetőségekért – például hostess, éjszakai árufeltöltő, bolti eladó, raktáros, sofőr, stb. - pedig ide klikkeljünk.

-           A legtöbb diákmunkát Budapesten, Pest illetve Fejér megyében hirdetik jelenleg.

-          Ezekhez a feladatokhoz nem szükséges semmilyen nyelvtudás.

-          Ha beszélünk angolul, akkor itt nézzünk körbe.

-          A nagyvállalatok által hirdetett diákmunkákat itt találjuk meg.

-          Erre az ügyfélszolgálati diákmunkára már csak 3 napig jelentkezhetünk!

Változik a szerződés is

Arra már most érdemes figyelni, hogy változik a diákmunka szerződéses háttere. Vagyis a diákmunka vállalásánál a foglalkoztatás szabályait idén szeptember elsejétől már nem a Munka törvénykönyve, hanem a szövetkezeti törvény tartalmazza. Mit jelent ez lényegében? Az érintetteknek az új szabályozás életbe lépésétől – vagyis szeptember elsejétől - legkésőbb december 31-ig kell átállniuk az új rendszerre, ugyanis a korábbi szerződések 2017. január 1-jén megszűnnek. Az új szabályozás a legfontosabb munkajogi garanciák megtartása mellett fizetett szabadságot is biztosít majd a diákoknak.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, fizetés, karrier, diákmunka, ösztöndíj