Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A karácsony az az ünnep, amelyet munkahelyi keretek között, közösen is meg szoktak tartani az emberek. Ilyenkor az évet is lezárják közösen a kollégák, értékelik az elmúlt időszak eredményeit, előremutató tanulságokat vonnak le és célokat tűznek ki a továbbiakra vonatkozóan; valamint elköszönnek egymástól egy hosszabb szabadság idejére. Az esemény formai részleteit, a szervezett programokat azonban cége válogatja: nagy szórás mutatkozik a különböző munkahelyek esetében, hogy ki hogyan tartja ezt a hagyományt” – mondja el a szokás hátteréről Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója.

A munkavállalók válaszai alapján a hazai cégek közel 80 százaléka szokott tartani hivatalos karácsonyi ünnepséget, azonban ezt a rutint a járványhelyzet már tavaly sok esetben felülírta. Érthető módon egyre több cégvezető döntött úgy, hogy a pandémiás időszakban biztonságosabb nem összehívni a kollégákat, illetve a bizonytalanná vált gazdasági helyzetben a karácsonyi buli költségvetésének a vállalat más területére való átcsoportosítása is racionális lépés. Másfelől azonban az is nyilvánvalóvá vált e közel két év távlatából, hogy a munkavállalóknak szükségük van a kollégáikkal való személyes találkozásra, kötetlen beszélgetésekre, pláne a közös év végi ünneplésre, hosszabb szabadság előtti elbúcsúzásra és az eltelt időszak értékelésére, lezárására.

Céges vacsora, táncos buli

Magyarországon a céges karácsony általában ünnepi vacsorát jelent: a felmérésünkben résztvevők többségének (60%) így szokott telni a vállalati évzárás, de gyakori a zenés-táncos buli, a játékos programok -sok helyen tombola- és a munkaidő utáni, munkahelyen megrendezett összejövetel is.

A hagyományos értelemben vett ünnepségtől eltérő formák – közös karácsonyi készülődés, díszek készítése, sütés-főzés, vagy rendhagyó csapatépítő program, mint például egy szabadulószoba meglátogatása – ritkaság számba megy (5%), hasonlóan a több napos, távolabbi helyszínen tartott eseményekhez. A kollégák egymás közötti megajándékozása viszonylag ritka manapság a hazai cégeknél: mindössze 16 százalékuknál fordul elő ez a szokás.

Ritka a jótékonykodás, de nem példa nélküli

A felmérésben résztvevők csupán 2%-a szenteli jótékonyságnak az év végét, de elképzelhető, hogy ez a megoldás is egyre népszerűbbé válik idővel.

„Nálunk már októberben kiderült, hogy elmarad a nagy céges buli, amin többszázan szoktunk részt venni.”– meséli Rita, egy budapesti SSC alkalmazottja. „Mi kis csapattal ünnepeltünk egy bárban, kaptunk rá keretet, de úgy döntöttünk, hogy az egy az egyben megy egy jótékonysági szervezetnek, aztán a közös koccintásnál ki-ki rendezte a saját számláját.”

Az Egyesült Államokban már jóval nagyobb hagyománya van ilyenkor az adománygyűjtésnek: az összes éves adomány 40%-a decemberben fut be a jótékonysági szervezetekhez! Több nagy cég, például az Apple, a Johnson&Johnson vagy az Exxonmobil is vállalja, hogy a dolgozói által gyűjtött adományokat kiegészíti vagy megkétszerezi: az Apple például maximum 10 ezer dollárnyi adományt kiegészít ugyanannyival, amennyiben valamelyik alkalmazottja kezdeményezi az adománygyűjtést.

Szeretjük egyáltalán a céges karácsonyozást?

De térjünk vissza a hazai pályára: felmérésünk eredményei szerint a megkérdezettek többsége kifejezetten szereti az ilyen céges eseményeket és ha tehetik, részt vesznek ezeken, a tavalyi online térbe helyezett vagy akár teljesen lemondott alkalmat így sokan sajnálták. Minden ötödik munkavállaló viszont arról nyilatkozott, hogy nem szeret ezekre elmenni. 17 százalék válaszolta, hogy nincs választási lehetősége e téren, mert még sosem dolgozott olyan helyen, ahol alkalma nyílt volna a kollégákkal közös karácsonyi ünneplésre.

Nem kell messzire mennünk, hogy a teljes spektrumot feltárjuk: ahogy saját családunkban, úgy a munkahelyeken is könnyen találunk karácsonyrajongókat és olyanokat is, akik a hátuk közepére sem kívánják a közelgő ünnepeket.

Gergő tesztmérnök egy autóipari gyártónál, ő például egyáltalán nem bánja, hogy idén náluk is elmaradt a céges karácsonyozás: „Feleslegesnek érzem az egészet. Miért kellene még munka után is jópofiznom a főnökeimmel és a kollégáimmal, nem elég egész évben? Nekem a karácsony egy családi ünnep, a munkahelyem pedig a munkáról szól.”

Mariann már több mint húszéves tapasztalattal többféle élményről tud beszámolni: „Volt olyan munkahelyem, ahol egy darab szaloncukrot kaptunk az asztalunkra ajándékba, és legjobb esetben is egy műanyag poharas forraltbor volt a karácsonyozás fénypontja, viszont olyan jó volt a társaság, hogy az mindent feledtetett! Dolgoztam olyan helyen is, ahol a menő svédasztalos vacsora mellett korlátlanul folytak a koktélok hajnalig a céges bulin, annak is megvolt a bája. Bár ott főleg az volt érdekes, hogy a csillogó alkalmi ruhák meg a smink alatt alig ismertem fel néhány kolléganőt.”

 

Bence egyáltalán nem fogyaszt alkoholt, ezért ő sokszor érzi, hogy kilóg a sorból a céges bulikon: „Soha nem iszom, ami ilyenkor mindenkinek szemet szúr. Jönnek a „de csak egy felest igyál” meg a „mi van, nem bírod” mondatok, amiket már megtanultam kezelni, de azt is tudom, hogy jobban járok, ha nem maradok sokáig, mert ellentétben sokakkal, én mindenre emlékezni szoktam, ami az éjszaka történt. Sajnos néha túl sok mindenre is.”

Gabi HR-esként nemcsak az ünneplésből, de a szervezésből is kiveszi a részét: „Én ilyenkor vagyok elememben. Már nyáron elkezdem tervezni az irodai karácsonyi dekort, figyelem, ki milyen jó étteremekben járt, milyen eseményeket szerveznek a többiek. Minden évben kitalálunk valami újat, szeretem, ha emlékezetes, örömteli a karácsony. Idén a koronavírus kicsit megnehezítette a dolgunkat, de nem engedtük el a céges bulit, megtartottuk kültérben, kinti helyszínen! Ha kabátban kell karácsonyozni, akkor kabátban karácsonyozunk!”

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala