A középfokú végzettségűek, akik nem tanultak semmilyen szakmát, nehéz helyzetbe kerülnek a munkaerőpiacon. A sima érettségi inkább a továbbtanuláshoz ad alapot, a munkaerőpiacon sokkal jobb eséllyel pályázhatnak azok, akiknek valamilyen - akár OKJ-s képzésben, akár iskolai keretek között szerzett - szakmai végzettségük is van.

A banki ügyintézői állás betöltéséhez legalább érettségi szükséges, a bankok azonban szívesen fogadják a főiskolai és egyetemi végzettségű jelentkezőket is. Középfokú szinten a közgazdasági és a kereskedelmi érettségi a legelőnyösebb.

Banki állások

Arányaiban egyébként nőtt azoknak az álláshirdetéseknek a száma, amelyeknél nem kérnek diplomát vagy nyelvtudást. Az álláskeresők közül a diplomát igénylő és a 3 évnél több tapasztalatot kérő állásokra jelentkeznek kevesebben - derült ki a Profession.hu egyik korábbi jelentéséből.

Banki állások, középfokú végzettséggel

enlightened A fővárosban van a legtöbb banki állás, közel 120-at kínálnak a munkaadók.

enlightened Sok álláshoz angol nyelvismeret szükséges, de még ennél is több olyan munkát is találhatunk, amelyekhez nem kell nyelvtudás. Van olyan pozíció is, ahol előnyt élvez, aki olasz vagy szerb nyelven beszél. 

enlightened Részmunkaidős banki állásokat itt találhatunk, illetve határozott idejű szerződéssel vagy távmunkában is keresnek banki alkalmazottakat.

enlightened Íme a gyakornoki pozíciók!

enlightened Külföldre is keresnek banki ügyintézőt!

Íme az összes banki állás, amelyekhez elég a középfokú végzettség!

A Profession.hu-n például kereshetünk úgy is állást, hogy beállítjuk a végzettségünk szintjét, azaz azokat a hirdetéseket nem fogjuk látni, amelyhez kötelező a diploma.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, munka, bank, pénzügy, érettségi, szakképzés