Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gergácz Lili, a Kürt Zrt. humánpolitikai vezetője szerint a cégek emberi erőforrásokat kezelő szakemberei régóta tudják, hogy jelentős terhet cipelnek a hátukon az inaktív dolgozóiknak köszönhetően. A szakember szerint a bérlistán lévő, de konkrét hasznot nem termelő dolgozók aránya országosan elérte a 10-15%-ot is. Ez rengeteg ember és rengeteg költség, ami minden cégnél súlyos nehezékként fékezte a hatékonyságot.

Gergácz Lili azon a véleményen van, hogy ennek a "puffernek" nevezett munkavállalói csoport megszüntetésére már régóta keresik az indokot, ami a világgazdasági válság képében jelent meg. Ennek bizonyítéka éppen az, hogy elsőként ezt az inaktívnak nevezett dolgozói kört érintette a válság. Persze a vihar tombolásakor válogatás nélkül bocsátottak el munkavállalókat, de amint kitisztult az ég, a helyzet normalizálódott és komplex HR politikai változások kezdődtek. Vagyis a válság következtében bebizonyosodott: a munkaadók többségénél tapasztalható inaktív dolgozói kör - akik először kerültek leépítésre - nélkül is működik tökéletesen a szervezet.

A munkafolyamatok optimalizálása


Gombás Éva az Arthur Hunt Group Személyzeti Tanácsadó cég partner-ügyvezető igazgatója szerint: minden vállalatot, céget szervezeti struktúra átalakításra, reformokra sarkallt a válság, ami elsősorban a személyi állományt dimenziójában érintette őket.
A válság hatására a rugalmasság, a kreativitás, és az alkalmazkodó készség került előtérbe a kiválasztásban, szemben az eddig preferált kompetenciákkal. Ami azt jelenti, hogy komolyabban fókuszálnak a cégek az egyéni képességekre, mint eddig. A tapasztalat, a tehetség ma komolyabb fegyvertény, mint az iskolai végzettségeket igazoló papírok.

Nincs vissza út, váltani kell

Most, hogy a világ gazdasága túl van a válság legnehezebb periódusán, újra termelnek a megtizedelt vállalatok. Ám a bérlistájukon szerepelt és elbocsátott dolgozóiknak csak egy részét veszik vissza. Azt a bizonyos 10-15%-os többletet véglegesen leírták, sőt még egy kicsit meg is fejelték ezt a mennyiséget. A vállalkozások nyertek a válságon, mert ugyanazt a mennyiségű terméket, jelentősen kisebb bérköltségen tudják majd előállítani.

Tágult a profit mértéke, de mi lesz azokkal a dolgozókkal, akiknek végzettségük, tapasztalatuk csak egy bizonyos területre korlátozódik, ahová nem lesz többé esélyük visszakerülni. Számukra egyetlen esély marad: az átképzés. Gergácz Lili véleménye szerint a jövőben fellendül a felnőttképzés és az átképzések iránti társadalmi igény, amit áttételesen a világgazdasági válság generált.