Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Külföldi állásra pályázva jobb, ha már az elején felkészülünk rá, hogy a felvételi beszélgetés első fordulója valószínűleg interneten keresztül, videóinterjú formájában fog történni. Könnyűnek tűnhet, főleg, ha a mindennapi életben már rutinosnak érezzük magunkat, amikor a barátainkkal órákon át webkamerán keresztül csevegünk. Nem árt azonban odafigyelni, ha mindezen az állásunk múlik, ugyanis egy ilyen interjú számtalan buktatót rejt magában.

Gerlei Béla karrier-tanácsadó, a Karrier Intézet igazgatója szerint oda kell figyelni arra, hogy annak ellenére, hogy látjuk a másikat, lehet egy kis időbeli csúszás. Ez azt jelenti, hogy nem biztos, hogy a világ másik felén ülő interjúztató, illetve az interjúalany rögtön tud reagálni arra, ami a beszélgetés során elhangzik.

A szakértő szerint érdemes jól megválogatni azt is, hogy milyen környezetben készül a videós interjú. Természetesen ugyanúgy fel kell öltözni hozzá, mintha élő interjú lenne és gesztikulálni is lehet, a kulturális sajátosságokat figyelembe véve. Fontos, hogy jó minőségű kamerát használjunk, különben egyes mozdulatok elveszhetnek, kimaradhatnak – hívja fel a figyelmet a karrier-tanácsadó.

Felvétel, élesben

Nem kell ahhoz profi videósnak lenni, hogy tudjuk, egy jó kamera-beállítás meghatározó lehet videós szereplésünk egésze szempontjából. Gerlei Béla szerint tipikus hiba, hogy online állásinterjú közben a monitorba nézünk, mert ott látjuk az interjúztató arcát, a kamera azonban máshol van. Ez azt eredményezi, hogy beszéd közben nem nézünk a másik szemébe és ez meglehetősen rossz hatást kelt, még akkor is, ha tudjuk, hogy a webkamera így működik. Próbáljunk az állásinterjú során tudatosan a kamerába beszélni.

Érdemes erre gyakorlással felkészülni, barátokkal eljátszani egy interjút és felvenni. Az ilyen próbabeszélgetés után kielemezhetjük a zavaró testbeszédet, mesterkélt manírokat. Az „élő” interjúhoz hasonlóan itt is törekedjünk a következetes üzenetre. A beszélgetés előtt győződjünk meg róla, hogy külső megjelenésünk, hozzáállásunk és válaszadási stílusunk megerősíti-e azt az üzenetet, amelyet közvetítetni akarunk.

Ne feledjük, hogy interjúztatónkat alapvetően három dologról kell meggyőznünk: 

- arról, hogy képesek vagyunk elvégezni a munkát 

- be tudunk illeszkedni a munkakörnyezetbe

- akarjuk az adott pozíciót

Gyakorlat teszi a mestert

Lazábbnak és magabiztosabbnak fog hatni viselkedésünk a kamera előtt, ha az internetes állásinterjút megelőzően végigvesszük azokat a várható kérdéseket, amelyek általánosságban, illetve a munka technikai részével kapcsolatban felmerülhetnek.

Ha erősségeinkről kérdeznek, hihetőbb és kevésbé önfényező választ adhatunk, ha mondatunkat úgy kezdjük: „A menedzserem/ügyfelem/kollégám szerint…” Minden esetben hozzunk fel példákat arra, hogy ezekből az erősségekből hogyan lettek konkrét eredmények.

Ne zökkenjünk ki szerepünkből a kamera előtt akkor sem, ha gyengeségeinkre terelődik a szó. Mutassunk önkritikát, ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy elkötelezettek vagyunk a fejlődés iránt. Válasszunk ki egy olyan gyengeséget, amely nem kritikus a megpályázott állás szempontjából és fejtsük ki, hogyan javítottunk rajta.

Nem mutat jól „élőben” sem, de kamera előtt különösen kínos, ha leblokkolunk, vagy magyarázkodásba kezdünk egy-egy trükkösebb kérdés kapcsán. A „Miért hagyta ott előző munkahelyét?” típusú kérdésekre kerüljük az olyan választ, amelyből interjúztatónk arra következtethet, hogy alulteljesítünk vagy nehéz velünk együtt dolgozni. Ha előző munkaadónk elbocsátott, ügyeljünk arra, hogy hangunkon ne érződjön harag vagy keserűség, amikor szóba kerül a téma. Egy korábbi szerencsétlen munkahelyválasztást inkább tanulási tapasztalatként állítsunk be.