Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Megkezdődött a képzés az Audi Hungaria tavaly ősszel felavatott projekt- és oktatóközpontjában, az első csoportban 20 szakmunkástanulót képeznek – áll a társaság közleményében. A szakképzés és az iskolai oktatás egymással párhuzamosan zajlik, és kiegészül egy négyhetes nyári termelési gyakorlattal. Júliustól pedig olyan szakképzőhellyé válik a projekt- és oktatóközpont, ahol minden alapkészséget elsajátíthatnak a szakmunkástanulók.

Az Audi Hungaria több mint 500 millió forintot fordított a szakképzés feltételeinek megteremtésére és az oktatási eszközökre az oktatóközpontban, ahol 13 különböző elektronikai- és fémipari szakmát sajátíthatnak el a tanulók – ismertette a cég.

A jövő dolgozóit oktatják

Az első csapat tagjai mechatronikai műszerésznek, elektrotechnikai technikusnak, fényezőnek, valamint karosszérialakatosnak tanulnak. A képzőhelyen emellett szerszámkészítőket, autógyártókat, gépi forgácsolókat, bádogosokat, autószerelőket, autóelektronikai műszerészeket, automatikai műszerészeket, erősáramú elektrotechnikusokat is képeznek majd.

Jelenleg 190 fiatal tanul Győrben a már bevált moduláris szakképzés keretei között az Audinál. A társaság célja, hogy ezt a számot 2014-re 250-re bővítse. A gyakorlatorientált szakmunkásképzés alapfeltétele és része az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának – hangsúlyozza a cég.

Az oklevél mellé állás is jár

Az Audi Hungaria nemcsak a győri Széchenyi István Egyetemmel, hanem a Műegyetemmel és a Miskolci Egyetemmel is többéves együttműködést folytat – a diplomás szakemberek utánpótlását oldja így meg. Az együttműködések a szakmai képzésekre is kiterjednek, a győri egyetemen és a BME-n az Audit mint önálló tantárgyat oktatják, és egy úgynevezett „Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszéket” üzemeltetnek a Széchenyi István Egyetemen.

A felsőoktatás mellett egyre több cég kóstol bele a szakképzésbe. A Hankook gumiipari szakmérnököknek adott oklevelet, a Bosch pedig már évek óta tanszéket működtet a Miskolci Egyetemen. A cégek egyöntetűen arról számolnak be, hogy a toborzás így sokkal könnyebb: a legjobb diákokat azonnal alkalmazhatják.

 

AKTUÁLIS ÁLLÁSAJÁNLATOK AZ AUDI-TÓL >>