Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Amikor legszívesebben fellélegeznénk, hogy végre minden a legnagyobb rendben, az eddigi kemény munkánknak köszönhetően elnyertük méltó jutalmunkat, jó helyen vagyunk, és miénk a világ, nos, akkor kell csak igazán résen lennünk! Az első 3 hónap ugyanis több szempontból is nagyon meghatározó egy új munkahelyen. Attól, hogy felvételt nyertünk, még nem lógathatjuk a lábunkat, sőt! Itt az ideje, hogy beilleszkedjünk a kollégák közé, hogy megkedveltessük magunkat a főnökünkkel, és helytálltjunk az új munkahelyünkön. Nézzük, mik azok a trükkök, amiknek a segítségével a lehető legtöbbet hozhatjuk ki ebből az időszakból.

1. Tartsuk magunkat a kitűzött céljainkhoz!

Bármivel is sikerült megnyernünk őket az állásinterjún, dolgozzunk azon, hogy bebizonyítsuk, minden igaz volt, amit hallottak. Gondoljuk át, hogy milyen célokkal, saját magunk felé tett ígéretekkel ugrottunk neki ennek az új munkának, és legyünk azon, hogy minél hatékonyabban érjük el ezeket. Nap, mint nap törekedjünk arra, hogy az a lelkes, motivált munkaerő legyünk, aki a legelső nap belépett az irodába!

2. Váljunk nélkülözhetetlenné a csapatunk számára!

3 hónap már elég idő ahhoz, hogy nagyjából megismerjük a kollégáink, illetve a csapatunk dinamikáját. Figyeljük meg, hogy kinek mi az erőssége, és, hogy mi hogyan és mivel tudunk a lehető legtöbbet hozzátenni a csapat munkájához. Jelenjünk meg minden megbeszélésen, igyekezzünk belefolyni a beszélgetésekbe, mutassuk meg, nekünk mi az erősségünk, és mivel fordulhatnak hozzánk.

3. Igyekezzünk megoldani a felmerülő problémákat!

No nem kell egyből szuperhősként körberöpködnünk az irodában, de jó megfigyelő készséggel és egy-egy apró trükkel csökkenthetjük az esetleges feszültségeket. Kezdjük pici lépésekben, és ne féljünk szokatlan módszerekhez folyamodni. Tegyük fel például a kérdést: „Mit tenne ebben az esetben XY?” Elgondolkozni azon, hogy például Willy Wonka hogyan oldana meg egy csomagolás problémát, Coco Channel hogyan kezelne egy kommunikációs krízist, vagy éppen Salvador Dali mit kezdene egy félrefoglalt konferencia időponttal, kifejezetten szórakoztató és tanulságos lehet.

  Az első 3 hónap az új munkahelyen  

4. Ismerkedjünk szélesebb körben is a kollégákkal!

Szuper, ha a „padtársunkkal” már jól kijövünk, de az első néhány hét után érdemes kicsit szélesebb körben is ismerkedni. Kávézzunk, vagy ebédeljünk együtt másik csapatokkal is! A legegyszerűbb módja az ismerkedésnek, ha tanácsot kérünk tőlünk. Az emberek általában szeretik megosztani a tapasztalataikat és jól esik nekik, ha kikérjük a véleményüket, így egyből pozitív benyomással indíthatunk.

5. Keressünk olyan hobbit, ami a munkánkat is segítheti!

Általában, ha elkezdünk sportolni, vagy mozogni, egyből jobban odafigyelünk az étkezésre is, kevésbé vagyunk stresszesek, kiegyensúlyozottabbak vagyunk, sőt, még a bankkártyánkat is kevesebbszer használjuk…! A sport tehát egy olyan hobbi, aminek az életünk majdnem minden területére pozitív kihatása van. Akármilyen szabadidős tevékenységet is válasszunk magunknak, a lényeg, hogy segítse, ne pedig hátráltassa a munkánkat.

6. Minden perc számít!

Egy új munkahely új kihívásokat és új feladatokat is jelent. Az első időszakban ismerkedjünk meg ezekkel az újabb teendőkkel, és figyeljük meg, melyik mennyi időt vesz el a napunkból, melyik feladatra mennyi időt kell szánnunk. Biztosan lesz olyan, amit kisujjból kirázunk, és akad majd olyan, amivel akár órákat is elszöszmötölünk. A lényeg, hogy lássuk és tanuljuk meg, hogyan tudjuk a lehető leghatékonyabban beosztani az időnket.

7. Jöhetnek az újabb célok!

Egy-két hónap elteltével már nyugodtan leülhetünk a menedzsmenttel egy rövid értékelő beszélgetésre. Kérjük ki a véleményüket, hogy szerintük mit csinálunk jól, és miben lenne érdemes még fejlődnünk. A hallottak fényében, tűzzünk ki velük együtt közös célokat, amik a következő hónapok feladati lehetnek.

8. Ne feledkezzünk meg a régi kollégákról sem!

Mielőtt nekikezdünk az új munkánknak, érdemes néhány kedves szóra, illetve szóért visszafordulni előző kollégáinkhoz. Soha nem árt, ha a már kialakult jó kapcsolatokat ápoljuk.

Készítette: Profession.hu