Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

 "Az alkalmazást május közepe óta több mint 30 ezer felhasználó töltötte le Androidos eszközökre" - árulta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A VírusRadar a Nemzeti Népegészségügyi Központ kontaktkutatását segíti, használatával gyorsabban meg lehet találni a további lehetséges fertőzötteket a kutatási eljárás során, így hamarabb szerezhetnek információt az esetleges fertőződés veszélyéről. Letöltése és az adatok megosztása a felhasználók számára önkéntes és ingyenes. Az alkalmazás sem hely, sem pontos idő adatokat nem tárol. Az általa rögzített, titkosított bejegyzések a két készülék azonosítóját (tehát nem telefonszámot), az egymás közelében eltöltött időtartamot és távolságot jelenítik meg. Ezeket az adatokat is kizárólag a járványügyi hatóság kaphatja meg, csak akkor, ha ezt a fertőzöttnek bizonyult felhasználó engedélyezi.

A VírusRadart letöltők minimális erőfeszítéssel járulnak hozzá a hatékonyabb védekezéshez a járványügyi készültség idején is. Az egyre kötetlenebb mindennapokban változatlanul fontos elvárás a fertőzési kockázatnak kitett személyek mielőbbi megtalálása. Minél többen telepítik az alkalmazást saját készülékükre, annál jobb eséllyel, gyorsabban és eredményesebben lehet elejét venni a vírus terjedésének - hangsúlyozza közleményében az ITM.

A VírusRadar a COVID-19 terjedésének felismerésére szolgáló mobil alkalmazás, amelyet a Nextsense fejlesztett ki, és adományozott a Magyar Államnak, hogy támogassa a COVID-19 elleni küzdelmet. Az alkalmazás gyors élesítésében rendkívül nagy szerepe volt a helyzetre azonnal reagáló app-fejlesztők munkájának.

Ha szívesen dolgoznánk hasonló feladatokon, nézzünk körül az aktuális programozói és fejlesztői álláslehetőségek között:

- Íme az összes állás IT programozás kategóriában: keresnek többek között C# fejlesztőt Veszprémben és Szegeden, de budapesti munkavégzéssel a Deutsche Telekom számlázási szoftvereinek tesztelőjeként is elhelyezkedhetünk. 

- Az alábbi kereséssel az olyan IT állásokat találjuk meg, amelyekben a várható fizetést is megadták. 

- Ha az IT üzemeltetés, telekommunikáció területen nézelődnénk: itt található az összes aktuális álláshirdetés, többek között IT Support szakembert keres a DM, a Vodafone-nál pedig Network Project Team Leader pozíciót is találtunk.

Ha még csak barátkozunk egy új digitális szakma vagy a karrierváltás gondolatával, ezeket a cikkeket mindenképp érdemes elolvasni:

Digitális szakmákkal foglalkozó sorozatunk előző részében az ELEMZŐ karrier lehetőségeit mutattuk be.

Itt pedig két olyan programozóképzésről esik szó, ahol garantálják az elhelyezkedést a sikeresen elvégzett tanfolyamok után: Programozóképzések karrierváltóknak

Álmodozni jó, de mégis a mindennapjainkról van szó: gondoljuk át, mi az, amiben jók vagyunk, mi az ami tényleg érdekel bennünket, mielőtt új szakmát választunk.