Ugyan a nők már a XIX. században jelentősebb mértékben beléptek a munkaerőpiacra, ám a mai napig örök vita tárgya, hogy felveszik-e a versenyt a férfiakkal vagy sem. Ez a megközelítés általában férfiak részéről fogalmazódik meg, mivel rájuk jellemző a folytonos versenyszellem és az állandó megmérettetés. A nők eközben köszönik szépen, legjobb tudásuk és képességük alapján végzik a dolgukat. Akár férfi alkalmazottak vezetőiként, akár egy csoport tagjaként. Valamiben tényleg különböznek a férfiaktól. És az igazán hasznos kérdés így hangzik: mit tudnak a nők, amit a férfiak akár elleshetnek tőlük?

A Harvard Business Review 2011-es kutatása szerint egy cég hozzáadott értéke a női munkatársak számával egyenes arányban növekszik. Ma már a nők a munka világában elkezdték megelőzni a férfiakat. A McKinsey kutatóintézet pedig 1400 nagyvállalati vezetővel készített elemzést 2013-ban. Az eredmény tanulságos volt: ahol dominánsabb a nők jelenléte a menedzsmentben, ott több a kreatív ötlet, jobb a hangulat és inspirálóbb a munkamorál. Ezek a cégek minden területen jobban teljesítenek, de ami a legfontosabb: több pénzt is hoznak.

Akár férfi vezetőként, akár fejvadászként, akár álláskereső nőként nézzük a kérdést, nem elhanyagolandó szempont a nők kiemelkedő értékeivel tisztában lenni.

A Sawyer Miller Group Vezetői Akadémiájának szakértőivel ezekre kerestük a választ:

- Mit tudnak a nők, amit a férfiak nem?
- Mitől építenek jobb csapatot?
- Miért könnyebb őket szeretni és becsülni?
- Miért ítélnek jobban?
- Hogyan harmonizálják az intuitív és logikus gondolkodás szintjeit?
- Milyen készségek repítik a nőket előre?

Amit a férfiak tanulhatnak a nőktől
Bruck Gábor

Bruck Gábor, az Akadémia megálmodója szerint a gazdaságban szeizmikus méretű változások zajlanak. Kétezer évig a férfiak voltak a falkavezérek, de ez megszűnni látszik. A modern gazdaságnak sok-sok nőies képességre van szüksége. A szakember hozzátette, hogy a nők elképesztő erősen tudnak nem akarni valamit. És ha belegondolunk, mennyivel jobban jár mindenki, ha pozitív irányba mozdul el ez az erős akarat. Ehhez azonban a férfiaknak egy másfajta szemléletre is szüksége van.

Széni Zoltán a világ vezető tanácsadó cége, az EY (korábban Ernst & Young) regionális HR igazgatójaként több mint ezer HR-es munkatárs vezetője Európa, Afrika, India és a Közel-Kelet országaiból. Egy időben nem csak a férfi-női attitűdöket, hanem több kultúrát is át kell látnia. Fontosnak tartja, hogyha egy nőből vezető válik, akkor transzparens és kiszámítható legyen. Azt is tanácsolja a hölgyekben: elsősorban tudják meg, mi mozgatja a beosztottaikat, hogyan képesek őket motiválni. A szakember szerint különösen nagy a kihívás akkor, ha a csapatában férfi is dolgozik és megjelenik a dominancia harc. Ám mindez nem kezelhetetlen, csupán nyitottnak és őszintének kell lenni egymással, mert teljesen felesleges energiákat visz el a rivalizálás: ki a rátermettebb, a jobb szakember.

Valójában ez akkor lehet kérdés mindkét fél részéről, ha az adott női vezető nem elég magabiztos. És itt a lényeg! Ugyanis a nőknél nagyon fontos az önbizalom. A szakértők egyet értenek abban, hogy egy már aktívan dolgozó nő leginkább 40 éves kora körül válik igazán magabiztossá a munkájában is. Ám van egy másik csoport is! Az új generációs, pályakezdő és néhány éve dolgozó hölgyek, akiknek lendülete, frissessége óriási energiákat hoz be a munka világába is

Amit a férfiak tanulhatnak a nőktől
Bárdos András

Bárdos András televíziós újságíró már húsz éve készíti fel az arra kíváncsiakat, hogyan érdemes szerepelni, mitől lesz valaki hiteles, tisztelhető és miért fogják éppen őt követni mások. A Sawyer Miller Group Vezetői Akadémiáján idén májusban arról is beszélt, hogy a nők kivételes képességekkel rendelkeznek - a munkában is. Véleménye szerint a férfi tárgyaló felek általában arra törekszenek, hogy 80 százalékban a saját, és csak 20%-ban a másik szándékai érvényesülhessenek. Azonban a nők esetében ez más, ők az 50-50 százalékra törekszenek. Érdekes szemlélet, igaz?

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A sokrétű tapasztalattal bíró szakértő példaként hozta az úgynevezett smooth kommunikációt. Ennek lényege: nem akarunk se többnek, se kevesebbnek látszani, mint amik vagyunk. Ezért hisznek nekünk. Igazat mondunk, emellett nyitottak és nyíltak vagyunk.

Tudjuk, hogy a jó kommunikáció elengedhetetlen. De ez csak egyetlen tényező. Nézzük, még mi az, amit szakértőink szerint a férfiak elleshetnek a nőktől!

Miben jobbak a női vezetők?

1. kezdeményező készség
2. eredményesség
3. kommunikáció
4. kapcsolatteremtés
5. empátia
6. szervezőkészség

Abban teljes egyetértés alakult ki a megkérdezett férfiak között, hogy a legrosszabb döntés, ha egy nő férfiként akarja megállni a helyét. Bárdos András azonban azt is hozzátette, hogy az igazán bölcs nők azt is jól tudják, hogyan bánjanak a férfiakkal. Három tulajdonsággal minden körülmény között felruházzák: hősnek, magasnak és győztesnek látják és láttatják őket.

Készítette: S. G.

Címkék: nők, férfiak, képesség, skill, munka