A B kategóriásnál komolyabb jogosítvány megléte (például C, C+E kategóriás jogosítvány vagy a PÁV II. és III.) is munkahelyhez juttathat. A hiányszakmák listájában előkelő helyen szerepel a sofőr is - ez is olyan pozíció, amelyeket nagyon nehezen tudnak betölteni a munkáltatók a Manpower éves tehetség felmérése szerint.

Jól képzett, nagy gyakorlattal rendelkező gépkocsivezetőket ugyanis egyre nehezebben lehet találni. Ebben a szakmában is jellemző az elvándorlás és a fluktuáció: az hazainál magasabb fizetéssel járó külföldi munkalehetőségek a gépkocsivezetőket is "elcsábítják".

Állások a kormány mellett

Európában is hiánycikk a jó sofőr, és magas fizetést ígérnek nekik a munkáltatók. Ám ennek ellenére kevesen vállalják be ezt a munkát, hiszen a nemzetközi fuvarosok néha akár akár hetekig is távol lehetnek az otthonuktól, családjuktól.

Íme a sofőröknek szóló állások!

enlightened Ilyen gépjárművezetői munkákat találhatunk! Részletek >>>

enlightened Futárokat is keresnek a munkaadók. Részletek >>>

enlightened A legtöbb álláshoz nem kérnek semmiféle nyelvismeretet, ám van olyan, ahol megkövetelik az angol- vagy némettudást.

enlightened A legtöbb állás Pest megyében van, de a fővárosba is sok szállítót keresnek.

enlightened Egy tucatnál is több külföldi pozíciót találhatunk, a legtöbbet Németországba (például teherautó- és buszsofőrt is).

enlightened Nemzetközi fuvarozóként akár 350-500 ezer forintot is kereshetünk havonta. Részletek >>>

enlightened Az állások nagy része teljes munkaidős, ám vannak 4 órás munkák is.

enlightened Megváltozott munkaképességű dolgozót is keresnek. Részletek >>>

A jogosítvány megléte egyébként is sokat segíthet az álláskeresésben, hiszen a Profession.hu állásajánlatainak a jelentős részében is követelményként szerepel, vagy épp előnyt jelent, ha az munkát kereső személy tud autót vezetni.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, álláskeresés, sofőr, szállítmányozás, külföldi munka