Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nemcsak egy új külföldi munkalehetőségnél jelent előnyt, ha már dolgoztunk az országhatáron kívül, hanem a hazai munkahelyek is előszeretettel keresnek sokat látott és tapasztaltabb szakembereket. Mégis, hogy látják ezt a kérdést azok, akik már rendelkeznek külföldi tapasztalattal? És hogy fogadják őket a munkaadók?

A magabiztos nyelvtudást nagyra értékelik

Kovács Anna munkájának szerencsés fordulatváltását tulajdonképpen a volt férjének köszönheti. „A mostani munkámat sosem szerzem meg, ha nincs Felipe. Nagy fellángolás volt, kiköltöztem hozzá Spanyolországba, és miatta megtanultam spanyolul is. De ott csak alkalmi munkákat tudtam szerezni. A válásunk után hazaköltöztem, és teljesen tanácstalan voltam, hol fogok tudni dolgozni, milyen lehetőségek várnak rám, hiszen alig volt érdemi munkatapasztalatom. Aztán egy ismerősöm szólt, hogy az egyik vezetőjük mellé kellene egy spanyolul magas szinten tudó asszisztens. Boldogan mentem, és ma is itt dolgozom. Megbecsül a főnököm, nagy a bizalom közöttünk, és ez nagyban annak köszönhető, hogy velem az anyanyelvén tud kommunikálni, és ismerem a spanyolok mentalitását, kultúráját.”  

Ha Annához hasonlóan mi is a nyelvtudásunkkal szeretnénk új állást szerezni, itt tudunk rákeresni az elvárt nyelvismeretre.

Külföldi munkatapasztalat előny

A vendéglátásban szinte már kötelező

„A szakácsok, pincérek, és általában a vendéglátósok számára – foglalja egy budapesti étterem tulajdonosa - szerintem ma már szinte kötelező a külföldi tapasztalatszerzés, én is így kezdtem. Mármint annak fontos, aki nem akar elszürkülni, és hozzá szeretne tenni valamit a munkájához is. Nálam ez alap, hogy csak olyan főszakáccsal dolgozom együtt, aki dolgozott kinti konyhákon is. Ott nemcsak a más szemléletet, a nemzetközi trendeket és kultúrát, hanem a szakmai alázatot is jobban el lehet sajátítani.” Ha ilyen területen dolgoznánk mi is, akkor jó tudni, hogy ezekre a vendéglátós állásokra még keresik a megfelelő szakembereket.

Komplexebb szaktudás

Herbert Viktor, az Audi minőségbiztosítási auditora Kínából 3 év után tért haza Magyarországra. A több ezer kilométer, a szakmai és földrajzi kihívások egyszerre vonzották. „Ha igaz, hogy ilyen csak egyszer adódik az életben, akkor nem akartam kihagyni. Kíváncsi voltam, milyen külföldön dolgozni, főleg egy ilyen távoli helyen és kultúrában, és emellett hiányzott a nemzetközi tapasztalat az önéletrajzomból. Aztán fontosnak tartottam az idegen nyelvtudásom fejlesztését is. Minden szempontból hasznosnak tartom, hogy vállaltam ezt a munkát.” Minőségbiztosítás területén most ezek a megpályázható lehetőségek.

Ahogy láthatjuk, egy külföldi munkatapasztalat megszerzése során sok olyan értékkel gazdagodunk, amelyet előnyünkre tudjuk fordítani a későbbi munkáink során. Ha még nem próbáltuk ki magunkat ilyen téren, gondoljuk át ennek a lehetőségét! A Profession.hu-n ilyen külföldi munkákat találhatunk!

Amennyiben pedig itthon keresünk állást, ezeket a lehetőségeket nézzük át: itt a külföldi tapasztalat előnyt jelent az állás elnyerésénél. Pályázzunk minél több helyre! Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat, így többszörösen megnőnek esélyeink egy jobb állásra!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, fizetés, karrier, munka, külföld