Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a mérnökök számára meghirdetett munkakörök elvárásait!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA MÉRNÖKI ÁLLÁSRA PÁLYÁZUNK:

1. INTEGRÁLT ÉS MÉLYRE HATÓ GONDOLKODÁSMÓD

Természetesen alapvető a megfelelő szakmai és gyakorlati tudás, ám a jelentkezők közötti markáns eltérést a kiválasztási szakemberek egyfajta integrált szemléletként definiálják. Vagyis fontos, hogy átlássuk az összefüggéseket, akarjunk a dolgok mélyére látni, és nagyfokú kíváncsiságunk legyen az egyik a legnagyobb hajtóerőnk. A szakértők szerint az is jellemző még, hogy szívesen dolgozzunk nyugodtan és egymagunkban, és koncentrálóképességünk erősebb legyen, mint a többi jelentkező esetében. 

2. KIVÁLÓ PROBLÉMAMEGOLDÓ KÉPESSÉG

A tökéletes mérnöktől azt is joggal várják el leendő munkaadói, hogy ha valamilyen hiba vagy probléma következik be, arra minél gyorsabban reagáljon, és a lehető legjobb megoldást találja meg rá.

3. EGYENES KOMMUNIKÁCIÓ

A mérnökök világában a tiszta, érthető, lényegre törő és tárgyilagos kommunikáció a jellemző elvárás. Amennyiben mondjuk, prezentációs képességeink hagynak még maguk után kívánnivalót, azt menet közben is tudjuk fejleszteni - ez ne fogjon vissza bennünket egy ilyen jellegű feladatokat is magában foglaló állás megpályázása esetén.

Állásinterjú: 7 tipp mérnököknek

4. RÉSZLETEKBE MENŐ ALAPOSSÁG

Ez az elvárás összefügg a mérnöki munkával kapcsolatos precizitással, azaz hogy minden fogaskerék a helyére kerüljön, és erre átfogó szemlélettel és igénnyel is rendelkezzünk.

TÖBB MINT 700 FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉG MÉRNÖKÖK SZÁMÁRA! NE HAGYJUK KI!

5. MAGAS FOKÚ IGÉNY A MINŐSÉGRE

A minőségre való odafigyelés szintén fontos elvárás a mérnöki szakma esetén, gondoljunk csak egy ingatlan során használt elemek időtállóságára, funkcionalitására, vagy éppen egy gyártósor vagy egy autóalkatrész megtervezésekor figyelembe vett minőségbiztosítási elvárásokra.

 6. GAZDASÁGOSSÁGI SZEMLÉLET

Szinte minden cégnél alapvető elvárás a minél hatékonyabb megoldások alkalmazása és ezek gazdaságos üzemeltetése. Ezt minden bizonnyal tőlünk is meg fogják követelni, ám fontos az is, hogy a végeredmény ne menjen az előző pont, azaz a megfelelő minőség rovására.

7. EGY ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSI HAJLANDÓSÁG

Az igazán kiváló szakembert jellemzi a folyamatos tudásvágy, a szakmája és iparága iránti nagyfokú érdeklődés. Tanuljunk folyamatosan nemzetközi viszonylatban is, keressük meg a számunkra hasznos fórumokat, szakembereket, projekteket, mentorokat, és kövessük nyomon a legújabb innovációkat.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: mérnök, műszaki, álláskeresés, állásinterjú