Önéletrajz, mint internetes vásárlás 

Philippe Dubost francia termékmenedzser az Amazon webshopot vette alapul és a népszerű internetes oldal megjelenését lemásolva alkotta meg önéletrajzát. A CV-re kattintva első ránézésre egy Amazonon hirdetett termék oldal jelenik meg, azzal a különbséggel, hogy itt a termék maga Philippe Dubost, az álláskereső.

Philippe saját magát "árulja", szakmai tapasztalatai a termék tulajdonságai rovatba kerültek, sőt, még egy " vásárolj meg" gombra is kattinthatnak az érdeklődők. A kreatív önéletrajz mintegy másfél millió látogatót vonzott és több mint 40 állásajánlathoz juttatta a szerzőt.

Akik újraértelmezték az önéletrajz fogalmát

Önéletrajz, mint közösségi oldal

A közösségi oldalak igen hasznosak lehetnek álláskeresésre, feltéve, ha óvatosan bánunk azzal, mit poszotlunk az oldalunkra. Sabrina Saccoccio ennél egy lépéssel tovább ment, amikor úgy döntött, maga a közösségi oldal lesz az önéletrajza.

Sabrina a Facebook jól ismert bemutatkozó oldalának megjelenését másolta le és készítette el úgy, mint egy hagyományos önéletrajzot. Az oldalon található kis ikon szerint Sabrina meghívót kapott, hogy hamarosan benyújtja jelentkezését egy új pozícióra. A referenciák és az érdeklődési kör mellett azt is megtudhatjuk, hogy 999.999 "barátja" van és hogy milyen szervezetekkel áll kapcsolatban. 

Önéletrajz, mint Google Analytics

Simone Fortunini olasz marketing menedzser a szakmájában jól ismert Google Analytics látványvilágára építve készítette el önéletrajzát. A férfi önéletrajzára kattintva eddigi eredményei és szakmai tapasztalatai százalékos arányban, valamint grafikonok segítségével jelennek meg.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A CV-ből kiderül, hogy Fortunini napi átlag 4,64 tárgyaláson vesz részt és szakmai élete során eddig több mint 8 millió PowerPoint slide-ot készített el. 

Önéletrajz, mint videójáték

A kreatív önéletrajzok kategóriában új fejezetet nyitott egy webdizájner Robby Leonardi, aki úgy döntött, hogy gyerekkori emlékeihez visszanyúlva a közismert videójáték, a Super Mario Brothers mintájára készíti el önéletrajzát. A szenzációs ötlet azóta már valódi hírnevet szerzett a szakembernek, az interaktív CV pedig körbejárta az internetet.

Az ötlet alapja, hogy Robby Leonardi önéletrajzához egy weblapra kell kattintani, ahol rögtön el is indíthatjuk a "videójátékot". A főhős maga a szakember, aki Super Mario-ként mutatja be elért eredményeit a jól ismert játék szín- és látványvilágát alkalmazva.

Címkék: kreatív önéletrajz, grafika, önéletrajzírás, álláskeresés

Összeállította: Fogas Krisztina