Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Közel 6 ezer cég, több mint 33 ezer új pozíciót hirdetett meg online a Profession.hu felületén 2017 első három hónapjában. A piacvezető állásportál legmagasabb számai a teljes online álláspiac szempontjából is meghatározóak.

Nézzük, milyen állásokra a legnagyobb kereslet!

A legtöbb hirdetésben szakmunkára, vagy valamilyen fizikai munkára keresnek dolgozókat a cégek, ezt követi a gyártás/termelés és az értékesítés/kereskedelem kategóriája. A jelentkezők is leginkább a szakmunkákat keresik, de ezt az adminisztrációs, asszisztensi munkák követik, ahol sokkal jelentősebb túljelentkezéssel kell számolni.

Nincs tapasztalat? Nem probléma

Soha nem volt még ilyen a magas azoknak a meghirdetett pozícióknak a száma, ahol a munkaadók semmilyen tapasztalatot nem várnak el a jelentkezőktől. Az első negyedévben több mint 10 ezer ilyen állást hirdettek meg csak a Profession.hu oldalán a cégek. A leggyakoribb elvárás egyébként az 1 és 3 év közötti munkatapasztalat, január és március között 14 ezer ilyen pozíció nyílt meg. A jelentkezéseknél már más az arány, itt a legtöbben úgy pályáznak, hogy még 1 éves tapasztalattal sem rendelkeznek.

 Akár tapasztalat nélkül is jelentkezhetünk egy jó állásra 

A sláger továbbra is: a könyvelő és a fejlesztő

Konkrét pozíciókat tekintve a meghirdetett állásokat még mindig a könyvelő és a fejlesztő pozíció vezeti. Ezek esetében egy középfokú nyelvvizsgával is számos lehetőség közül válogathatunk. Összességében a cégek most is a programozói és a villamosmérnöki állásokra találtak legnehezebben szakembereket. Legtöbben ezzel szemben az adminisztrátort, eladót, asszisztenst és területi képviselőt kereső hirdetésekre adták be a jelentkezésüket.

Már nem kizáró ok a tökéletes önéletrajz hiánya

A Profession.hu arra is rákérdezett, hogy mennyire fontos még az önéletrajz a kiválasztás során. 200 cégvezető és HR szakember áprilisi válaszaiból kiderült, hogy a fehérgalléros állások esetén 10-ből 9-en ragaszkodnak a CV-hez, 88 százalékuk kifejezetten ez alapján választja ki, hogy kit hív be interjúra.

A kékgalléros álláshirdetések esetében azonban nincs feltétlen minden munkakörhöz szükség részletes információkra a munkavállalókról, ezért a munkaadók 49 %-a már nem minden esetben vár önéletrajzot egy pozíció kiírásakor. Az alap információk megadásához leginkább az egyszerűségre törekvő, elsősorban szakmunkát vagy a fizikai munkákat kínáló mobilalkalmazások nyújtanak megoldást, mint például a már több mint 50 ezres letöltésnél járó Mobil Munka.

Amint a fentiekből is láthatjuk, soha nem volt még ennyire könnyű munkát találni! Bízzunk az erősségeinkben és válasszunk pályát tudatosan! Ide kattintva gyakornoki lehetőségek közül is válogathatunk, ezekbe a munkakörökbe pedig akár tapasztalat nélkül is pályázhatunk.

Ha igazán sikeresek akarunk lenni, használjuk személyre szabott beállításainkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Készítsük el önéletrajzunkat a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával, és töltsük fel ide, hogy tovább növeljük esélyeinket a fehérgalléros állások elnyerésére.  Ne feledjük, minél több állásra adjuk be a pályázatunkat, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy sikerrel járunk! Az álommunka elérhetőbb, mint gondolnánk!

 

 

Készítette: Khojaste K

 A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, önéletrajz, szakmunkák, slágerszakmák, kékgalléros munka, kiválasztás