Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A lufi elpukkadt - mondják a világgazdaság elemzői, amikor a jelenlegi világválság okait fejtegetik. A szabadversenyes kapitalizmus katalizátora, a "hitel" és filozófiája a "növekedés" kioltották egymást. Legalábbis egy időre úgy tűnik megrendült a rendszer, amiről Winston Churchill is azt mondta: "nem tökéletes, de eddig még jobbat nem találtunk ki".

Ha van, örüljünk, ha nincs, keressünk

Aki túlélte az első megtizedelést joggal örülhet a szerencséjének. Súlyos hiba, ha ilyenkor attól kezdünk el rettegni, hogy holnap mi kerülünk fel a veszteséglistára. Hessegessük el a kisördögöt, mert ha sokat gondolunk arra, hogy leépítenek, hamarosan le is fognak.

Csak pozitívan

Világhírű pesszimizmusunkat, ami szerves összetevője a magyar léleknek, rejtsük el jó mélyre. Ha hívatnak a HR osztályra, - hogy van egy jó, meg egy rossz hírük -, vagyis útilaput kötnek a talpunkra, érezzünk örömöt, hogy végre új szakaszba léphet az életünk.

A harag nem jó tanácsadó  

A válságot megakadályozni, lassítani, egyáltalán befolyásolni egyénileg képtelenség. Fogadjuk el a sors döntését harag nélkül, mert a harag elborítja a tudatot tehetetlenséget, önsajnálatot okoz. Amivel viszont lehetetlen együtt élni, a keletkezett problémát pedig képtelenség megoldani úgy, hogy közben siratjuk magunkat.

A lufi elpukkadt - mondják a világgazdaság elemzői, amikor a jelenlegi világválság okait fejtegetik. A szabadversenyes kapitalizmus katalizátora, a

Aki keres, az talál     

Akivel megtörtént a baleset és elvesztette az állását, rázza meg magát és teljes energia bedobással vesse bele magát a munkakeresésbe. Az élet nem állt le, sőt a történelemben a gazdasági besszt minden esetben hossz követte, vagyis aki most vesztesnek látszik, hamarosan győztes válhat belőle.

Takarékosság

Ha érezzük a válság hideg érintését, ha nem; érdemes megtakarításokban, biztonsági letétekben gondolkozni. Ebből baj nem származhat, ha pedig mégis nem várt esemény történik az egzisztenciánkkal, legalább van mihez nyúlni és nem kell egy életre eladósítani.

Hajós Dániel

 

Fotó: profimedia.hu