A Forbes magazin szakértője szerint a munkavállalók többsége addig még eljut, hogy megfogalmazza a változtatás szükségességét, a következő lépést azonban már csak igen kevesen teszik meg. Ahhoz, hogy a jelenlegi karrierünket magasabb szintekre emeljük, működőképes karrier stratégia tervet kell kidolgoznunk.

Ahogyan Antoine de Saint-Exupery, a híres francia író mondta: "A cél terv nélkül nem több puszta kívánságnál." Jó, ha szem előtt tartjuk, hogy a siker eléréséhez több kell szerencsénél és kemény munkánál, a sikerhez szükség van egy tervre - írja a Forbes karrier cikkében.

Az alábbi 6 stratégia segítségünkre lehet egy megfelelő akcióterv felállításában:

1. Nézzünk a tükörbe!

A gyakorlat során tekintsünk magunkra úgy, mint egy versenyképes termékre. Vegyük számba erősségeinket, gyengeségeinket és azt, ami megkülönböztet minket a többiektől. Ne féljünk szembesülni azokkal a dolgokkal amelyekben még fejlődnünk kell. Gondoljuk át, milyen könyvekre, tanfolyamokra vagy konferenciákra lenne szükségünk, hogy szakmai készségeinket magasabb szintre emeljük?

A sikeres karrier titka 2015-ben

2. Határozzuk meg karrier céljainkat!

Ha nem tudjuk, pontosan hová szeretnénk eljutni, hogyan várhatjuk el, hogy megvalósuljon? Sok munkavállaló megáll olyan általános célkitűzéseknél, mint "előléptetés", "magasabb fizetés" vagy "szakmai fejlődés". Ezek a célok azonban túl tágan értelmezhetők, és ha nem teszünk melléjük konkrétumokat, a könnyen a vágyálom szintjén maradhatnak.

3. Ismerjük meg a versenytársakat!

Jó, ha a versenytársakra olyan adottságként tekintünk, akik a szakmai élet természetes velejárói. Ha nem ismerjük meg, és nem tanulmányozzuk őket, nem fog feltűnni, melyek az erősségeink és hozzájuk képest miben kellene még fejlődnünk, változtatnunk. Mielőtt saját fejlődésünk irányát meghatározzuk, nézzünk körül, a többiek hol tartanak!

4. Tűzzünk ki mérhető célokat!

A célok tükrözik, mit akarunk elérni az önfejlesztésben és karrierünk előmozdításában. A célok és azok elérése fogja garantálni számunkra, hogy a jó irányba haladunk és vágyainkat gyorsan és hatékonyan el tudjuk érni. Tekintsünk rájuk úgy, mint járdakövekre a vágyaink eléréséhez vezető úton. 

5. Ne várjunk a kezdéssel!

A legtipikusabb hiba a halogatás, melynek során egy megfelelő jövőbeli pillanatra várunk a szükséges lépések megtételéhez. Szakértők szerint ennek oka az ismeretlentől való félelem és az önbizalom hiánya. Értsük meg, hogy nincs jobb pillanat a jelen pillanatnál! A karrier tervek készítése, ötletelés és listák írása semmit sem ér, ha nem ültetjük át a gyakorlatba és látunk munkához rögtön!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. Ünnepeljük meg a sikereinket!

Ne várjunk arra, hogy majd valaki más (a kollégák vagy a főnök) megjutalmaz, vagy rávilágít elért eredményeinkre és hirdetni fogja kiválóságunkat szakmai körökben! Vállaljuk fel elért sikereinket és jutalmazzuk meg magunkat rendszeresen egy-egy utazással, éttermi vacsorával vagy bármi mással, amely feltölt és inspirációt ad!

A régi mondás szerint: "Ha tovább folytatjuk azt, amit eddig tettünk, ne csodálkozzunk rajta, ha ott fogunk tartani, ahol jelenleg is tartunk." Fogadjuk meg, hogy 2015 a változtatás éve lesz, amikor egy konkrét karrier terv segítségével kimozdulunk komfortzónánkból.

Címkék: állás, karrier, képzések, stratégia, készségek, előléptetés

Szemlézte: Fogas Krisztina