Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kinek mi jut eszébe a sikerről? Karrier, gazdagság, esetleg hatalom? A sikerem az életemNem véletlen, hogy a legtöbben automatikusan ezeket a válaszokat adják, ugyanis ezeket sulykolják belénk. Ezzel szemben én azt állítom, hogy a siker az, ha olyan életet élünk, amilyet élni szeretnénk. Ebbe természetesen a korábbi három aspektus is belefér, a definíció azonban magába fogalja az érzelmi intelligenciánkat, a kapcsolataink ápolását, vagy épp a mentálhigiénés állapotunkat, vagyis egy sokkal egységesebb, harmonikusabb megközelítésben érdemes gondolkodnunk” – kezd bele a témába Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus, a Siker tervezhető – A praktikus tudás lélektani könyve c. kötet szerzője.

Kudarc nélkül?

A kudarc manapság a legnagyobb mumusunk: rettegünk tőle, és ha mégis bekövetkezik, nem tudjuk, hogyan is kezeljük. „Mintha ez a fogalom nem lenne benne a normalitásunkban, azt próbálják ugyanis elhitetni velünk, hogy a siker az, ha egyáltalán nincs kudarcunk, és az egész életünk egy sétagalopp. Ez hatalmas tévedés, ma azonban a türelmetlenség évszázadát éljük, amikor is mindenki mindent azonnal akar, és nincs időnk újra próbálkozni egy sikertelen kísérlet után” – emeli ki Limpár Imre, aki szerint rendkívül fontos, hogy helyre tegyük az ilyen félrevezető berögződéseket.

A szakember szerint, ahogy kudarc nélkül nem létezhetünk, úgy ennek ellenkezője igaz, vagyis aligha fordulhat elő, hogy életünk minden területe az összeomlás szélén áll. „Nem ritka, hogy egy hozzám forduló kliens azt mondja, teljesen káosz az egész élete. Ez egy nagyon durva címke, ráadásul ebben a formában – általában – biztosan nem is igaz. Ha mélyebbre ásunk, többnyire kiderül, hogy a nyolc-tíz nagy életterület közül kettő-három szenved csorbát, azaz kb. hatvan százalék nagyon is jól működik. Lényeges tehát a differenciáció, ahogy az sem mindegy, hogy hogyan is szemléljük az életünk egészét: gödörtől gödörig vagy csúcstól csúcsig tartanak az egyes periódusok, arra figyelünk, amink van, vagy arra, amink nincs. Az egyén felelőssége tehát elődleges abban, hogy mire is koncentrál. Balsors-együtthatóval a születésünktől fogva mindannyian rendelkezünk, az azonban rajtunk áll, mit is kezdünk vele, ily módon pedig maga a változás lehetősége is adott, bárki számára.

A sikerem az életem - siker, változás, cél

Gátló tényezők

A siker kapcsán hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez a nagy emberek kiváltsága, valójában azonban nagyon kevesen válnak a világon igazán nagy emberré. „A kulcskérdés az, hogy a saját életünkben lehetünk-e főszereplők. Nincs rosszabb annál, ami sajnos egészen gyakori, amikor valaki csak statisztál az életében, esetleg epizódszereplő. Kevesen ismerik ezt fel, e nélkül viszont mindig ugyanazt a semmitmondó szereposztást választják, a munkában, a magánéletben, vagy akár egyszerre több színpadon is” – hívja fel a figyelmet interjúalanyunk.

És folytatja: „Lélektani oldalról nézve nagyon lényeges, hogy milyen főbb üzeneteket hordozunk az életről, vagyis milyen életigazságokat halottunk gyermekként a családi asztalnál. Ezek észrevétlenül épülnek be, illetve tudattalanul hatnak ránk, és pontosan ezek miatt ütközünk gyakran falakba, ráadásul ezek nagyon nehezen feltárhatók, mivel egészen mély rétegekben rejtőznek. Hasonló korlátozó tényező a környezet destruktivitása is. Ide sorolandók az örömgyilkosok és az energiavámpírok. Idevágó tipikus helyzet, amikor a lendületes, lelkes fiatal hazamegy egy remek, ám némiképp kockázatos ötlettel, elújságolja a szüleinek, akik felől a kétségek, és a félelmek zúdulnak rá. A végkifejlet sejthető.

A sikertelenségünk nem meglepő módon abban is gyökerezhet, ha munkavállalóként (szülőként, vezetőként, sportemberként) nem vagyunk tisztában az úgynevezett kőtáblás minimumainkkal, vagyis azokkal a mérhető és szubjektív tényezőkkel, amelyekhez minden körülmények között ragaszkodunk. „Érdemes időt szánnunk ezek összegyűjtésére. Üljünk le egy füzettel és egy tollal, majd merjük megfogalmazni a kőtáblás minimumainkat. Például ha beszélünk spanyolul, rögzíthetjük, hogy minden héten szeretnénk néhány órát használni a nyelvet, ebből nem engedünk. Amikor ezt fehéren feketén látjuk, majd érkezik egy állásajánlat, amely nem felel meg ennek, könnyebben tudunk majd nemet mondani. Fontos azonban, hogy ha túl sok hasonlót jegyzünk fel, az börtönné válhat, amit a munkaerőpiac sem fogad jól, ha viszont nem, vagy alig határozunk meg ilyen kitételeket, a piac garantáltan ki fog használni bennünket” – részletezi a szakpszichológus.

Vágyak helyett

Ha nincsenek céljaink, arra leszünk kárhoztatva, hogy olyanoknak dolgozzunk, akiknek van. Nem hangzik túl jól, ugye? Pedig ha őszintén magunkba nézünk, könnyen rájöhetünk, hogy bár rengeteg dologra vágyunk, mérhető céljaink szinte alig vannak. „A legtöbben, munkakörüktől, szakmájuktól függetlenül nem tudatosan élik az életüket, csupán sodródnak az eseményekkel. Minden hétfőn beszállnak a megszokott mókuskerékbe, és már nem marad energiájuk arra, hogy átgondolják, merre is akarnak haladni. Érzelemvezérelten viszont biztosan nem lehet nagy sikereket elérni” – figyelmeztet Limpár Imre.

Ha nem vagyunk gyakorlottak a célkitűzésben, érdemes most megragadnunk a lehetőséget a száz cél gyakorlat segítségével. „Az alaptézis, hogy nem halhatunk meg addig, amíg ez a bizonyos száz célunk nem teljesül. Ez azonban nem azonos a gyakran emlegetett bakancslistával, ami jellemzően a hedonizmusról, az élményekről és a tapasztalásról szól. Most a szakmai céljainkra helyezzük a hangsúlyt: ugorjunk el a halálunk pillanatáig, és onnan tekintsünk vissza, mit is tartanánk igazán fontosnak. Amennyiben a százas szám ijesztően hat ránk, kezdjük harminc céllal, a lényeg, hogy ne vesszünk el a részletekben a mindennapjainkon, hanem lássuk a horizontot, ami felé haladunk.

Ne dőljünk be tehát a mindenki számára gyors eredményt ígérő sikerrecepteknek, ehelyett inkább fogadjuk meg a szakember tanácsait: lassítsunk, csípjük el a gátló tényezőket, majd nem kapkodva induljunk el a jól körülhatárolt céljaink felé! Ha ehhez állást kell váltanunk, ne habozzunk: közel 13.000 nyitott pozíció vár ránk, de használhatjuk személyes beállításainkat is. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, ha pedig önéletrajzunkat feltöltjük ide, a munkáltatók számára is láthatóvá válunk.

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: siker, változás, szemléletváltás, cél, kitartás