"Mennyire hasznos a közösségi oldalakon való toborzás a megfelelő jelölt megtalálásában?" - teszi fel a kérdést az ADP.com, HR-szakmai blog.

A blog szerzői szerint a kérdés azért vetődik fel, mert sok vállalat számára gondot jelent, hogy a kiírt pozícióra a legtehetségesebb jelöltet megtalálja, pedig az internet és a közösségi oldalak korszakában látszólag mindenki, a nap minden órájában folyamatos összeköttetésben áll.

Az ADP szerint vélhetőleg a "teli szekrény" szindrómája állhat fenn, vagyis a vállalatok egy tehetségekkel zsúfolásig telt virtuális térben keresgélnek, mégsem találják a megfelelő végzettséggel, képességekkel és motivációval rendelkező jelöltet. Illetve a jelölt nem talál rá a cég által kínált lehetőségekre. 

Mit csinálunk rosszul?

Ha a kifinomult internetes információ-megosztás korszakában ez a helyzet áll elő, felmerül a kérdés, hogy mit csinálnak rosszul a munkaadók, illetve az álláskeresők?

Mint ahogyan az az ADP Research Institute által elvégzett kutatásból kiderült, a munkaadók és a munkavállalók más-más elképzelésekkel rendelkeznek arról, mennyire hasznosak a közösségi oldalak álláskeresésre. 

Azok, akik szeretnének elhelyezkedni, valamennyire hasznosnak tartják a közösségi médiát, de nem ehhez fűzik legnagyobb reményeiket a munka megtalálásának szempontjából.

A munkáltatók a közösségi oldalakon is vadásznak

A megkérdezettek többsége úgy nyilatkozott, hogy ha választani kell, akkor a LinkedIn a leghasznosabb álláskeresésre a létező közösségi oldalak közül. Általánosságban véve ugyanakkor csak 19 százalék tartja a közösségi médiát jó eszköznek a következő munkahely megtalálására. 

Úgy tűnik, a munkaadók szintén nem használják ki maximálisan a közösségi oldalakban rejlő lehetőségeket. Számukra szintén a LinkedIn a leghasznosabb az új tehetségek felkutatására, de ők is csupán 44 százalék hasznosságot tulajdonítottak neki. Ez különösen elgondolkodtató az ADP blog szerint, tekintettel arra, hogy a profil oldalak aktív önéletrajzként működnek és elvileg kizárólag a szakmai kapcsolattartásról szólnak. 

Túl sok jó jelölt van?

A blog szerint a közösségi oldalakban rejlő lehetőségek minimális kihasználását két okra lehet visszavezetni: a mennyiségre és az időzítésre. A LinkedIn saját bevallása szerint 277 millió tagot számlál, ez olyan mennyiségű lehetséges önéletrajzot jelent, amelyet még hatékony keresési eszközökkel is nehezen lehetne áttekinteni.

Emellett még ha a toborzás során találnának is 20 ígéretes jelöltet, nem lehetnek biztosak benne, hogy az illető jelenleg keres-e munkát és tud-e valamit a munkaadóról, aki a pozíciót hirdeti. Ráadásul a profil oldalak többsége passzív, vagy ,,alvó" oldal, ami azt jelenti, hogy a kapcsolatfelvétel nem valószínű. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az ADP szerint a megoldás a munkaadók és a munkavállalók részéről is az, ha a végtelen óceán helyett egy kisebb területre korlátozzák erőfeszítéseiket. 

Keressünk a közösségi oldalakon belül olyan fókuszcsoportokat, amelyek egy bizonyos érdeklődési területű jelölt típust szólítanak meg. Például a marketing vagy termékmenedzsereket tömörítő csoportokban hirdessünk ehhez kapcsolódó nyitott pozíciókat, álláskeresőként pedig kövessük figyelemmel a közösségi média szakterületünkhöz kapcsolódó oldalait és az ott megjelenő hirdetéseket, cikkeket.

A Profession.hu legfrissebb álláshirdetéseit kövesse figyelemmel az alábbi, szakterületekhez kapcsolódó közösségi média csoportokon:

A Profession.hu Facebook-oldala

Budapesti állások

Magyarországi állások

Állások kismamáknak

Állások pályakezdőknek

Külföldi állások

Szakmunkák, illetve Fizikai munkák

Vendéglátás/Idegenforgalom állások

Állások gyártás területen

Értékesítés/ Kereskedelem/ Üzlet

Adminisztráció, irodai munkák

IT Fejlesztés, Programozás, illetve IT üzemeltetés / Telekommunikáció állások

Mérnök állások

Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat állások

Pénzügy / Számvitel / Menedzsment állások

Állások marketing és média területen

Állások Szállítás / Logisztika területen

Egészségügy / Szépség állások

Részmunkaidős állások, illetve Távmunkák

Építőipar / Ingatlan állások

HR / Emberi erőforrás állások

Környezet / Mezőgazdaság állások

Jog / Közigazgatás állások

Oktatás / Tudomány állások

Bank / Biztosítás / Tőzsde állások

Projektmenedzsment állások

Személy és vagyonvédelmi állások

Állások SSC / BSC Szolgáltató központokban

Emellett minden megyének külön Facebook-oldala van, ahol testre szabott ajánlatokat találhatnak az álláskeresők.

Címkék: álláskeresés, toborzás, önéletrajz, közösségi média, álláshirdetés, munkakeresés

Szemlézte: Fogas Krisztina