Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága nemrég elfogadta az egyetemek és vállalkozások közti együttműködésről készült előterjesztést. A jelentés egyik legfontosabb célja, hogy segítse a fiatal diplomások munkaerő-piaci beilleszkedését.

A felsőoktatás és a vállalkozások együttműködése kölcsönös előnyökkel jár Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke szerint. Ezzel az egyetemek közvetlen visszajelzést kaphatnak a cégek elvárásairól, a vállalkozásokat pedig versenyelőnyhöz juttathatja a részvétel az egyes kutatási-képzési programokban - hangsúlyozta a néppárti politikus.

A jelentés felszólítja az Európai Bizottságot, hogy dolgozza ki az egyetemek és a vállalkozások közti mobilitás jogi kereteit és ismerje el a tanulás e speciális formáját - írja az MTI. A hallgatók és oktatók közvetlen, gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert, a szakemberek pedig felfrissíthetik elméleti ismereteiket, de akár posztgraduális képzésen is részt vehetnek.

A mérnökképzésbe már belekóstoltak a cégek

A mérnökképzés egyik fellegvárában, a Miskolci Egyetemen már évek óta működik egy "Bosch-tanszék". A II. világháború óta ez az első vállalatok által finanszírozott tanszék Magyarországon. Az ipar és az egyetem együttműködése olyannyira sikeres volt, hogy egyre több intézményben hoznak létre hasonló, cégek által támogatott tanszéket.

 

A cikk folytatási ide kattintva olvasható >>