Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Megemelik az alapbérét 16 520 járó- és fekvőbeteg-ellátásban dolgozó orvosnak, a betegellátásban közvetlenül közreműködő 67 978 szakdolgozónak, továbbá 1380 dolgozónak, akik nem orvosi vagy ápolói végzettséggel dolgoznak az egészségügyben, például vegyészek, pszichológusok, biológusok, fizikusok.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szerint a fizetések emelése az egészségügy sorsfordító kérdése, ugyanakkor hangsúlyozta: a dolgozók körülményeinek javítása sokrétű munka. Ennek egy másik fontos eleme a képzési és szakképzési rendszer átalakítása, amelyhez már ugyancsak hozzáláttak.

Giró-Szász András kormányszóvivő kiemelte: az egészségügyi szférában lényegében 2002 óta nem volt központi béremelés. A fizetésemelést a rendszer átalakításából származó megtakarítások teszik lehetővé – mondta a távirati irodának. Abból a 30 milliárd 550 millió forintos forrásból tudják végrehajtani, amelyből 15 milliárdot a népegészségügyi termékadóból, valamint a rendszeren belüli átcsoportosításokból nyernek.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár azt mondta: azon orvosoknak, akik jelenleg (ügyeleti díjazás nélkül) bruttó 350 ezer forint alatt keresnek, bruttó 65 823 forinttal emelik a bérét. Hozzátette: ez a béremelésben érintett orvosok mintegy 80 százalékát jelenti. A 350 ezer forintos határ felett 10 ezer forintos sávonként ötezer forinttal csökkenő mértékű lesz a béremelés.

Az egészségügyi szakdolgozóknak új bértáblát dolgoztak ki, amelynek révén 22 ezer embernek 20 ezer forint feletti, további 32 300 embernek pedig 15 ezer forint feletti lesz az emelés mértéke - mondta az államtitkár. Az érintettek egy összegben januárig visszamenőleg megkapják az emelést, az új alapbérről szóló jogszabály pedig reményeik szerint a nyárra elkészül majd.